Haberler

Ford’dan yeni “EcoBlue” dizel motor




Ford, EcoBlue ailesine yeni bir dizel motor daha kattı.

Ekonomik ve çevreci motorlar konusunda büyük yenilikler yapan Ford; 1 litrelik, 3 silindirli EcoBoost motordan sonra aileye bir de 2 litrelik, 4 silindirli EcoBlue dizel motorunu kattı. Blue, yani mavi; verimlilik, ekonomi ve güç anlamında devrim yaratacak şekilde oldukça iddialı geliyor.

Bu yeni 2 litrelik dizel motor, Ford ürün gamının Transit ve Transit Custom modellerinde; 105, 130 ve 170 beygirlik güç seçenekleri ile sunulacak. Söylenenlere göre bu yeni motor, eski 2.2 litrelik TDCI motora göre 1250 devirde %20 daha fazla tork üretiyor ve 4 desibel daha sessiz çalışıyor.

Günümüzdeki hemen hemen her dizel motorun söylenenden daha fazla emisyon ürettiği gerçeğine karşılık yeni EcoBlue motorlar Euro 6 standartlarına uyuyor ve eski Transit motoruna oranla %10 daha az CO2 üretiyor. Ayrıca bu yeni EcoBlue motorun İngiliz ve Alman mühendisler tarafından geliştirilen 1.5 litrelik versiyonu da Ford’un binek araçlarında kullanılacak.

 

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Helal olsun forda emisyon ve motor teknolojisi konusunda çok iyi işler çıkarıyorlar

  2. Hayla fosil yakıt motorlar geliştirmeye çalışılmasını anlam veremiyorum. Kafam kadar elektrik motorundan 750 beygir üretiliyor. Fosiller bitince bu motorları neyle cevirecekler.
    Dizel motor geliştiriyorlar çünkü, dizel motor bitkisel yağlar ile çalışabiliyor. Yarın bir gün patates tarlalarında soya fasulyesi üretmeye başlarlar ise şaşırmam. Pazarda kilosu 5 liradan patates alırız.

    1. en büyük sorun o elektrik motorunu besleyecek pillerin maliyeti ve şarj olma süresi şehir içi için avantajlı ancak uzun yolda hala elektrikli otomobiller menzili yüzünden içten yanmalı motor yerine tercih etmezdim.
      Hayaller Tesla model s 90d hayatlar renault clio 1.5 dci 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu