Testler

Halkın Sesi: Toyota Corolla 1.6 VVT-i




Toyota Corolla, dıştan göze batmayan bir aile otomobili. Bu özelliği içinde de devam ediyor, aracın kabini gayet ferah ve bulunduğu fiyat aralığında tatminkar bir kalitesi var.

Kullandığımız otomobil 2010 model ve 30 bin kilometrede. 124 hp gücünde ve VVT-i teknolojisine sahip 1.6-litre benzinli bir makine taşıyor. Araç otomatik olduğu için performans beklentilerim düşüktü fakat yanılmışım! 1290 kg’luk Corolla otomatik şanzıman ile gayet başarılı bir şekilde hızlanıyor. Ara hızlanmalar ikimizi de şaşırttı . Eski nesil tork konvertörlü bir aracın bu derece seri olmasını beklemiyorduk. Yol tutuş beklenen seviyede, ortalama bir sürücü için son derece güvenli. Biraz zorladığınız zaman arkası gelmeye başlıyor fakat ESP hemen tuhaf seslerle sizi çizginize sokuyor. Frenlerin dozlaması rahat fakat ABS devreye girdiğinde insanı tedirgin ediyor. Tecrübesiz birini korkutabilir. Otomobilin direksiyonu ele çok güzel oturuyor, sürücüyü yormayan ve tasarımı başarılı bir direksiyon. Yoldan aldığınız tepkiler az olsa da, bir aile otomobilinden bekleneni fazlasıyla veriyor. Ortalama 8,1 litrelik (videoda gözüken 8,5 değeri bizim kullanımımıza has ) yakıt tüketimiyse, atmosferik motora ve demode şanzıma göre gayet iyi. “Gözü kapalı güvenilir” imajını Toyota sanırım devam ettiriyor. Genel olarak otomobilden memnun kaldık ve bu segmentte kesinlikle güçlü bir alternatif. Bakalım siz de bizimle aynı fikirde misiniz?

Yazı: Sinan KOÇ

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Toyota Corolla ve honda civic sanki türk halkı için tasarlanmış gibi,fazla gösterişi olmayan ,işini iyi yapan,arıza çıkarmayan araçlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu