Testler

Hot Hatch: Renault Clio Sport




Meşhur bir İngiliz otomobil dergisi 2009’da, son 50 yılın en iyi 100 sürücü otomobili listesini yayımlayıp da bir Renault Clio bu listenin 7. sırasında yer aldığında, yer yerinden oynamıştı.

Mütevazı bir halk hatcback’inin boyundan büyük motorlu türevi, nasıl olur da Ferrari ve Lamborghini’lerin cirit attığı böyle bir listede ilk 10’a girebilirdi? İlk 10’u bırakın, listede ne işi vardı? İngilizler’in ve taksicilerin bizden sakladıkları sır neydi? Esasında “sürücü otomobili”, hız tutkunlarının tercihlerinde yegane kıstasın TEM’de kime kaç boy attığı, geri kalanlarınsa temel kriterlerinin kaç para ve kaç kuruş yaktığı olan memleketimize oldukça yabancı bir kavram. Sokakta çevirip de arabanızın direksiyonunun ne kadar hisli, gaz tepkisinin ne kadar canlı, yol tutuş limitlerinin ne kadar öngörülebilir olduğundan bahsetmeye kalkacağınız 10 kişiden 9’u size deli muamelesi yapıp polis çağıracaktır (o diğer arkadaş da bizim forumdandır). Bu tür bir coğrafyada elbette böyle bir otomobilin yalnızca üç alıcı bulmuş olmasına da şaşırmamak gerekir. Kim bir Clio’ya 40 milyar verir ki? Biz gene de stereotipleri bir kenara bırakalım ve modern hot hatch’lerin en iyi örneklerinden birinin, 2002 model Renault Clio 2 RS 2’nin tadını çıkaralım:

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. clio 2.0 görmeyen biri ilk başta amaannn clio diyebilir
    ama bunlar cidden farklı bunların adı farklı olmalıydı bence :)))))))
    güzel bir video teşekkürler

  2. Burda ben And abiyi çok iyi anlıyorum, bizde 09 lancer ve ibiza tsi var, ibiza 2 saniye daha hızlı olmasına rağmen ben lancer ımı kullanırken çok daha keyif alıyorum, bunu herkes anlayamaz, her şey hız değil hızlanma değil.

  3. Abi bu rs 172 lerin direksiyon, gaz tepkisi ve yol tutuş olarak 1.6 16 valf sportlardan (makyajlı kasa) farkı var mı acaba?

  4. Küçükken hep hayalini kurduğum arabadır herkes Honda pejo bmw kurarken ben bu aracı istiyordum sonuç yine alamadık 😅

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu