Haberler

Alpine küllerinden doğuyor




2012 yılının Mayıs ayında Alpine A 110-50 konseptini duyuran Renault, Alpine markasını bir süredir canlandırma faaliyeti içerisindeydi. Bazı iç anlaşmazlıkların ardından 2012 yılında Caterham ile Renault arasında yapılan ortaklık anlaşmasıyla Renault, Dieppe’deki Alpine fabrikasını ve 300 kişilik iş gücünü, Caterham ise uzmanlığı ve yatırımını sunacağı açıklanmıştı.

Renault’un ünlü İngiliz markası Caterham ile yapılan işbirliği sonrası Alpine markasının ikonik modeli A 110’nun A 110-50 adıyla konsepti modeli geliştirme kararı aldı. Renault’un tasarım şefi Laurens van den Acker, yeni Renault Alpine A 110-50’nin tasarımının tamamlandığını belirtti.

Açıklamalarına devam eden Acker, Renault-Nissan patronu Carlos Ghosn’un Alpine’den umutlu olduğunu ve yeni modelin tasarımını beğendiğini söyledi. Alpine markası altında yeni modellerin gelecebileceği belirtildi.

Öte yandan Renaultsport patronu Patrice Ratti detayları açıklamasa da modelle ilgili olarak, daha fazla saf gücün ve sürüş zevkinin konuşulacağını belirtti.

Renault Alpine A-110-50 modelinin 2015 ortalarında basına tanıtılması, 2016 yılında satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu