Testler

Ekmek arası mı dürüm mü? Hyundai i30 | Toyota Auris




2. 2013 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance

  • Motor: 1364 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 90 hp @ 3800 d/d
  • Tork: 205 Nm @ 1800 – 2800 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 12,5 sn
  • Son hız: 180 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 5,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1265 kg
  • Bagaj hacmi: 353 litre
  • Fiyat: 70.120 TL

 

Hızlı ve etkili çalışan uzun farlar
Kullanımı rahat kontroller
Yüksek sürüş dinamikleri
Geniş arka yaşam alanı
Düşük tüketim
Hevesli motor
Bol eşya gözü
Güçlü frenler

– İlkel kabin
– Zayıf müzik sistemi
– Tuhaf pedal yerleşimi
– Ortalama yalıtım seviyesi
– Vasat işçilik ve malzeme kalitesi
– Arka havalandırma kanalı eksikliği

 

35yildiz


1. 2013 Hyundai i30 1.6 CRDi Elite

  • Motor: 1582 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 128 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 260 Nm @ 1900 – 2750 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 11,7 sn
  • Son hız: 190 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 8 litre/100 km
  • Ağırlık: 1495 kg
  • Bagaj hacmi: 378 litre
  • Fiyat: 73.350 TL

 

Kadranların ortasındaki ekranın çözünürlüğü
Torpido hariç malzeme kalitesi
Düşük NVH seviyesi
Arka diz mesafesi
Zengin donanım
Bol eşya gözü
Oturaklı sürüş
Uygun fiyat

– Yüksek ağırlık
– Yüksek tüketim
– Yapay direksiyon
– Demode şanzıman
– Çalışma limitine kolay ulaşan süspansiyon

 

35yildiz

Foto galeri için tıklayın!

 

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

108 Yorum

  1. Sabahtan beri Top Gear izliyordum gerek kalmadığını şimdi gördüm 😀

  2. Her zamanki gibi harika olmuş arkadaşlar, elinize sağlık. Şu tork konvertör meselesiyle ilgili bir sorum olacak: Muhip modern tork konvertörlülerin 2000 rpm civarında kilitlendiğini söyledi ama bu kilitlenme olayı (Lockup)yanılmıyorsam motor devrine göre değil de otomobilin hızına göre oluyor. Atıyorum 30 km/sa hıza ulaştığınızda hangi viteste olursanız olun kilitleniyor. Ben şu anda BMW 320d E90 otomatik kullanıyorum. D modunda durur halden harekete geçerken ikinci viteste kalkıyor normalde ve 30km/sa civarına kadar motor devri ile hız göstergesi indirekt olarak bağlı sizin de videoda gösterdiğiniz gibi, ama 30km’yi geçince konvertör kilitleniyor ve motor devri ile arka tekerleklerin hızı aynı oranda artıyor. Manuel moda alıp birinci viteste kalkınca da yine 30km/sa hızda ama doğal olarak ikinci vitese göre daha yüksek bir devirde, 3000 rpm civarında kilitliyor. Üçüncü vitesteyken ise çok düşük devirlere düşseniz bile kavramayı ayırmıyor, daima kilitli pozisyonda çalışıyor çünkü eğer üçüncü vitesteyseniz zaten kilitlenme hızını geçmişsiniz demektir. Yani şanzıman kilitlenmek için motor devrini değil, arabanın hızını baz alıyor özetle. Zaten eğer motor devrini baz alsaydı, hızlı kalkış için durur halde frene basılı durumdayken aynı anda gaza da basıp beklediğimizde (Old school launch control)motor devri 3000 rpm civarına çıkınca konvertör kilitlenirdi ve motor stop etmek zorunda kalabilirdi 🙂 diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Saygılar, sevgiler.

  3. Endüstri Ürünleri tasarımı öğrencilerine yaptırmışlar demenizi kınıyorum yalnız 🙂
    Japon endüstri ürünleri tasarımı öğrencileri deseydiniz iyiydi

  4. Çekim sırasında arabaları zorladığınız(Panik fren, kasislerden sert geçme) görüntüleri koymanız çok hoşuma gitti. Diğer testlerde de bekliyorum bu görüntüleri 😀

  5. Muhip abi Şanzımanın devir değiştirme konusunda o araçta bir sorun var. 1-2 saat 2014 i30 kullanma şansım olmuştu o arabada böyle bir sorun yoktu. Bu arabanın şanzımanında bir sorun var dediğin gibi.

  6. Ek olarak ben testin galibni 4 kişiye 0 olarak i30 diyorum. Muhip abi objektif olamadığını ve nasıl i30 kazanır diyerekten duygularıyla hareket ettiğini düşünüyorum.

  7. Boş İ20 kiraladığımda Hyundai beni kendinden soğutmuştu daha yeniydi kondiyonu iyiydi.Elektrikli ayna,koltuk yükseklik ayarı bile olmayan donanım seviyesinin polo,fiesta gibi araçların boş fiyatıyla aynı olması şaka gibiydi yalıtım felaketti.(Sınıfına göre kıyaslıyorum) Gördüğüm kadarıyla İ30 öyle olmamış 🙂
    Auris konusunda çoğu şeye katılıyorum her nekadar 8-9 ay öncesine kadar 1 eski kasasına sahip olsam da gelenekler aynı.Toyota donanım konusunda çekingen koymuyor.D4D’lerde Hız sabitleyici yok,motor ecusu uymuyormuş !(Şaka gibi…) Debriyajı gerçekten çok yumuşaktır toyotaların direksiyonu da yumuşaktır hızlandıkça sertleşir.Gerçekten insanı yormaz.D4D yapısı sessiz bir motor.Performansı da halk ağzıyla “devrini alınca” 1.4 motordan beklenenim üstünde gider.Orta konsoldaki oynamalar malesef 2012 modelde de vardı.Ses sistemi vasat bir vw değil mesela.kol dayama gerçekten komedi auris en boş donanım olduğu için benim aracımda yoktu ama ondan önceki 2009 corollada kol dayama aynıydı arkada oturduğum zaman mont olayını gerçekten ben de yapıyordum,japon araçlarının çoğu böyle.Toyota sedanların bagaj kapağı konusunda da takıntılı amortisör yay vs. koymadığı için rüzgarda bagaj kapağı kafanıza inebiliyor.O bagaj ya içerden kolla açılır ya da dışardan anahtarla kesinlikle orada bir buton olmaz.Bagajı kilitlemek isterseniz dışarıdan anahtarla kilitlemek şart dışarıda buton yok diye bu yaptılar sanırım 😀 Pedallar konusuna da katılıyorum hill and toe mümkün değil.

  8. Dilinize sağlık. Çok güzel bir karşılaştırma olmuş. Sırf uzun ömürlülük için benim seçeneğim Toyota olurdu.

  9. farklı düşüncelerin bir arada olması, insanları bakış açısını genişletiyo bu testte bu yönden harika olmuş. elinize sağlık.

  10. i 30 un full donanımında orta konsol ekranı kristal değil lcd diye biliyorum yani parayı verirseniz o göz yakan mavi ekrana katlanmak zorunda kalmazsınız.

  11. 1) Kadran oynaması o araca has 2) Torpido gözünde amartsör var 3) arka koltuklar komple yatıyor oturun kısım bacak kısmına iniyor ve sıfır olabiliyor 4) Ell freni p ( parkta) otomatik devreye girse kışları ne olurdu acaba
    Kiralık olmasından dolayı Araç baya hor kullanılmış.1 ve 2 ci maddenin nin nedeni bu
    Yinede dogru sonuca ulaşmanız iyi

  12. çok başarılı bir testti. izledikten sonraki yorumum, satın alıp uzun yıllar kullanmayı düşünürsem auris, ama kısa dönem olursa i30 seçerdim.

  13. Çok güzel bir karşılaştırma olmuş elinize sağlık.

    İkisi arasından tercihim düz vites i30 olurdu.

  14. Harika olmuş testler çok eğlendim aynı zamanda baya bilgi edinmiş oldum ki Otopark’ın en güzel yanı bu.

  15. Düz vites dizel motor 2013 model i30 kullanıyorum. Yakıtı otomatik i30’dan daha iyi. Uzun yolda 130 km ortalama hız ile 5.3 litre şehiriçi trafikte ise ortalama 6.4 litrelik yakıt tüketimi var. Kadranda oynama sorunu kesinlikle yok. Arka koltuklar tam düz bir şekilde yatıyor. Torpidosunda da amortisör var. Test aracınız sorunlu bir araç bence bariz bir şekilde belli.

  16. Bence aurisin 1.6 Cvt şanzımanlı modeli alınmalı. Aracın hafifliğiyle beraber Cvt nin o şehir içi esnekliği bence çok memnun bırakır. Kullanmadım fakat bunları honda Jazz’ı baz alarak söylüyorum. Birde 59’a bu sınıfta otomatik araç çok iyi seviye. Jetta 1.2 tsi dsg de yaşadığım o boşlukları bu araçta yaşamam diye öngörüyorum.

  17. harika bir karşılaştırma olmuş ellerinize emeğinize dillerinize sağlık. testi izlemeden kimin 1. olacağını tahmin ediyordum zaten bir i30 kullanıcısı olarak.

  18. Çok güzel test olmuş.. Ellerinize sağlık.. peçete muhabbetini bekliyoruz 🙂

  19. çok iyiymiş cidden ellerinize sağlık. ayrıca benim için güzel bi referans oldu bu site için. çok fazla çeşitli araba kullanabilen bir insan değilim geçenlerde bi i30 kullanmıştım ve cidden çok oturaklı gelmişti acaba ben mi arabadan anlamıyorum kore malı arabanın böyle olmaması lazım diye düşünüyodum. ancak otoparkta da bu şekilde yorum yapıldığını görünce cidden mutlu oldum demek ki adamlarla hislerimiz aynı diye düşündürdü ve bundan sonra testleri daha da inanarak izleyecem belli ki 🙂

    bu arada sinan olaya girişiyle bile renklendirmiş adam eğlenceli. net 🙂

  20. Abi elinize sağlık yine 1 saatin nasıl geçtiğini anlamadım bitmesin bitmesin diye bekledim ama sonu cabuk geldi testin 😀 sinan abinin binişinden sonra çok daha komik güzel oldu diğer testleri de acele bekliyoruz..

  21. İ30’un polen filtresi torpidonun arkasında ve muhtelemen polen filtresi değiştirilirken amortisörün kapağı tutan kolu mandalına takılmadı ya da unutuldu. Esasında kapak çok yumuşaktır.

  22. Faal olarak i30 kullanıyorum dediğiniz gibi şanzımanda bir sıkıntı var böyle bir sıkıntı yaşamadım.

  23. Öncelikle 2 teste çok iyiydi her zaman ki gibi, bende alıcak olsam i30 alırdım ve zaten Auris’in dizel otomatik versiyon çok saçma mmt şanzıman çok sorunlu.

  24. sinan reis iyiki varsın sen geldin ortam neşelendi 🙂 ayrıca H4 te uzunla kısa birlikte yanabilir yanmıyorsa roleden veya koldan kaynaklıdır 😉

  25. Benim görüşümde uzun yıllar kullanılacaksa Auris fakat kısa vadali kullanılacaksa donanım ve tasarım artıları olan i30.

  26. ben bu araba ile 1 hafta zaman geçirdim advance modeli olması lazımdı dizel otomatik ön arka park sensörü vardı geri görüş kamerası hız sabitleme
    otopark ekibi sizi çok seviyorum ama şu video yu izleyip bu arabayı aliyim demeyin sakınnn öyle bir hata yapmayın ilk olarak dış tasarım rezalet özellikle şu ön ve arka tasarım sanki tüm japon otomobillerinde aynı özellikle ön far grubu tam bi felaket far ile led gündüz aydınlatmalarında böyle bir uyumsuzluk var ve led aydınlatmalar çok basit ucuz kaçmış park sensörleri desen yıl olmuş 2014 hala daha dışa çıkık bir şekilde duruyor yani bi vw grubundaki herhangibi bir araçtaki gibi dümdüz değil
    ben bu aracın önüne ilk oturduğum anda abi noluyo dedim ön konsol dümdüz bide yukarı konumlandırılmış bu çok kötü bir şey bir kere içeride çok boğuluyorsunuz toyotanın bu yeni tasarım dili sadece iç konsolun dümdüz olup yukarı doğru konumlandırması hiç güzel bir şey değil aynı şey yeni 208 ve 308 dede var ama onlarda sadece sürücü kısmında bu durum söz konusu bildiğiniz gibi hız ve devir göstergelerini felan üst tarafa konumlandırdılar kısacası bu yeni iç tasarım rezalettt çok boğuyor sizi ayrıca dikiz aynasından arkanıza bakmaya çalışmayın çünkü bir şey göremeyeceksiniz 😀 ama geri görüş kamerası gayet başarılı çok beğendim arka kol dayaması gerçekten şaka gibi 😀 hız ve deviri gösteren bölüm çok kötü hiç bir şekilde bir uyum yok akşamları dahada kötü o mavi renk aydınlatma berbat en büyük artıları kesinlikle farlar değil çünkü kısaları gerçekten kötü etrafınızı net olarak aydınlatmıyor uzunlarıda bi garip
    ön arka park sensörü olayını gelirsek gerçekten sizi hem güldürüyor hemde midenizi bulandırıyor sebebi ise bir önceki modellerde kullanılan sol öndeki ufak ekran varyaaa işte o yeni aurisdede var ağlamak istiyorum vallahi rezalet bide kim bilir o sensör için ne kadar para alıyorlardır sen yeni jenerasyon bi araç çıkartıyorsun ama park sensörlerini ortdaki ekran ile entegre edemiyorsun :::D ben ilk binip bu detayı gördüğümde herhalde şaka dedim yaa gerçek olmazdı trim sesi evet fazla yoktu ama daha 5 bin kolmetre olmamış modelde bile bazen o ses oluyordu mesela ön yolcu koltuğunda oturduğumda vitesin etrafını saran o pilastiğe dizim ufak bir şiddette değdiği zaman gıcırtı oluşuyordu !! debriyaj konusunda evet toyota bayağı iyi bir önceki nesil corolla ve auris i kullanmış birisi olarak vitesin kemikli yapısı hiç yok debriyaj çok yumuşak istanbulda bile sizi yormayacaktır benzinlisinde bile kolay kolay stop etmez torpito içide ayrı bi tasarımsal komedi
    FRENLER ÇOK MU İYİ AND REİS GÖZÜNÜ SEVİYİM YAPMA BUNUU !!!! FREN ARALIĞI ÇOK DAR YANİ YUMUŞAK FREN YAPMAK PEK MÜMKÜN DEĞİL DAHA ÇOK SERT FREN YAPIYORSUNUZ
    evet dizel motorunun sesi pek içeri gelmiyor ve çıkan seside bir dci gibi değilde tdi gibi motor konusundada abartılıyor tamam tek kavramalı otomatik kullandığım için düz vitese göre biraz fark olabilir ama o kadarda abartılacak bir şey yok şaşi olarakta yine baya bi abartıldığını düşünüyorum gözünüzü seviyim yapmayın yaa auris i fazla övmüşsünüz kiri tozu çok belli ediyor siyah zemin
    frene sonuna kadar bastığınızda sadece aracı yokuş yukarı tutmuyor yokuş aşağıda tutuyor gayet başarılı
    verdiği his çok kötü özellikle içine bindiğiniz zaman
    yalıtım kötü ve rafine değil özellikle rüzgar sesini müzik açık olsa bile çok rahat duyabiliyorsunuz
    sinan arabaya biner binmez ilk dedikleri yeterli :Dzaten i30 her türlü yer
    auris otomatikte şanzımanı devirli kullanmak istediğinizde S kelimesini koymak yerine ES diye bi tuş koymuşlar vitesin baya bi uzağına 😀
    toyota gerçekten bu arabayı üreterek insanlarla tşşak geçmiş gelelim en komik yanların hayatımda görüp görebileceğim 2 kuruş daha kazanalım diye malzemeden kaçtıkları diğer bir noktaya cam açma kapama duğmesi varya normalde belli seviyedeki markaların araçlarında o tuşun üzerinde bir resim olur ufaktan altındada akşamlarıda farları açtığınız zaman ışık vururki özellikle yeni binen birisi camı nasıl açıp kapayacağını görür bunda öyle bir şey yok :::D sadece sürücü tarafının cam açma tuşunda AUTO ::D YAZIYOR ve onda ışıklandırma var o kadar yaniiii
    toyotanın müzik sisteminden ne bekliyorsunuz rezalet transporter da bile daha kaliteli ses alıyorsunuz

    camları tek dokunuşla kapanıp açılıyorda onun içinde üst donanım seviyesini almak lazım yaaa gerçekten rezalet bir durum bunu yazmak bile utanç verici yalnız videoyu izlerken şimdi farkettim herhalde donanıma bağlı olarak sürücü tarafında yan ve arka camları açıp kapama tuşlarında aydınlatma var 😀 bu arabaya bu parayı vereceğinize gidin i30 da değilde ceed olur c4 olur ki c4 aurise yakın yakıt tüketimi var hemde 1.6 motor ama daha pahalıya denk gelir aurisde almak istediğiniz donanıma göre veya golf alın 1.2 tsı hatta dsg li bile alabilirsiniz
    illa japon olsun diyosanızda keşke dizel motoru olsada mazda alın desem bundan çok çok daha iyi özellikle içi

    aslında i20 den sonra i30 da yenilenecek işte o zaman i30 ceed le aynı seviyeye gelebilir ve daha oturaklı bir araç olur

  27. test hakkında da konuşmak isterim ama ufak bi’ değinmek istediğim nokta var; arda bana çok itici gözüktü.testlerde kendini kastığından dolayı mı tam bilemiyorum ama antipatik geldi gözüme…obsesif kompulsif bozukluğum var içten içe bastırılmış(swh) belki de o yüzden bundan rahatsız oldum ve belirtme ihtiyacı hissettim.otopark grubu kırılmasın.

  28. ya ben parayı zor kazanıyorum yada bu ülkede arabalar çok pahalı 70000tl benim gibi bi memurun biriktirmesi içn enaz 36 ay kasması lazım karşılığında aldıgı sonuçta hyundai nasıl bi vergi sistemiyse artık satarken vergi kullanırken vergi yakıtta vergi arabadan soguttular adamı.Teste gelince herzamnki gibi araba vermezler korkusu sponsor kaygısı olmadan yapılmış elinize saglık.

  29. gelecekte sinan yeterki bir kelime güzel laf söyle test aracını sana devredelim diyecekler ama sökmez tabi sinan abi neyse o nokta. olmamış yenisini yap toyota

  30. siz yeterki otomobil test edip video çekin kızmakta neymiş laf eden adamın burda işi olmasın yok şu şöyledi yok bu böyleydi efendim böyle karşılaştırmamı olur birisi otomatik diğeri düz vites gibi saçma sapan eleştiride bulunmayın gerekli izahı yapmışlar ayrıca iki araç arasındaki sürüç dinamikleri olsun gaza bastığın zaman buna arabanın verdiği tepki yakıt tüketimi gibi konulardaki karşılaştırmalarda belki iyi fikir vermeyebilir ama işte test aracı vermediklerinden bu kadarı olmuş

    ayrıca auris hakkında yaptığım yoruma ek olarak benim kullandığım modelde usb girişinin olduğu kısımda yeşil renkte bi tuş var ve ona bastığınız zaman o kısmı aydınlatıyor tam bi komediydi estetiklik hiç yoktu 😀
    i30 bariz bir şekilde aurisi tokatlıyor hem motor olarak hemde sürüş konforu açısından düşündüğümüz zaman demode olan şanzımanına rağmen bakalım yenimi yoksa makyajlanmış i30 nasıl olacak yeni bir i30 olursa o zaman araç 150 kilo kesin hafifler ki bu baya bi iyi haber ortaya en azından vw grubunda kullanılan bir multimedya sistemi şart

  31. Öncelikle testler ayrıntılı, kafalardaki soruları yanıtlayan cinsten olmuş, bunun için teşekkürler. İ30 un şanzımanını bilmem ama 80.000km hondanın (civic 1.6 vtec) tork konvetörünü kullandım onda böyle birşey yoktu.

  32. Öncelikle İ30 kadar And Bey de yerinde ve ön yargısız değerlendirmeleriyle beğenimi kazandı ve gerçekten de niye bu siteyi ve kendisinin değerlendirmelerini bu kadar dikkatle takip ettiğimin bir kez daha farkına varmamı sağladı.Özellikle; ”Bu araba bana d segmentinin daha küçültülmüşü gibi hissettiriyor”yorumu gerçekten de arabayı çok iyi özetleyen,harika bir yorumdu. Çünkü arabayı test ettiğimde ben de uzun süredir hiçbir arabadan alamadığım keyifi almıştım ve daha üst segment bir araba kullanmışım gibi hissetmiştim.

    And Bey’den farklı olarak bu aracın kalitesi ve fiyatıyla golf ile birinciliği paylaştığını düşünüyorum. Bu arada aracın torpido gözü amortisörlüdür. Muhtemelen test aracınınki hor kullanıldığında bozulmuştu. Ayrıca manuel viteslisi sınıfının en performanslısı olmaya aday ve yakıt tüketimi de ortalamada bir golf ya da skoda ovtavia seviyesinde. Bunları da özellikle And Bey’in değerlendirmesine sunmak istedim.

    Testte emeği olan tüm arkadaşlara teşekkürler. Golf mü i30 mu ikilemi yaşayanlara yol gösterici güzel ve samimi bir test olmuş; her nekadar siz golf yerine Toyotayla karşılaştırmış olsanızda:)

  33. yeni test süper olmuş 🙂 arada knight rider sigara paketi esprisinide yakaladım 😀 bu arada muhip baya baya kilo vermiş eski videoyla karşılaştırınca 🙂

  34. ŞU ANDA HALEN AURİSİ İZLİYORUM KEŞKE ARAÇI PİYASAYA SÜRMEDEN ÖNCE SİZİ ÇAĞIRIP TEST ETTİRSELER ÖRENEĞİN ARKA KOL DAYAMAYI DEBRİAJI VİTESİN KONUMLANDIRIRMASINI DİREKSİYONUN 9 15 KALINLIĞINI O PASSENGER AİRBAG İ VE SAATİ O SAAT EN SON BEN 95 MODEL FORD TRANSİT MİNİBÜSLERDE GÖRDÜM YAA BU NE

  35. Bende nacizane fikirlerimi paylaşayım 🙂 Test ettiğiniz Hyundai i30 sorunlu.Normal şartlarda sağlam bir tork konvektörlü şanzımanda Muhip Bey’in gözlemlediği devir yükselip düşmesi bir kaç istisnai durum dışında gerçekleşmez. O şanzımanda kesinlikle SORUN var. Ayrıca geçen hafta Hyundai bayisinde i30’u incelediğimde yeni araçların üstünde Continental PremiumContact 5 lastikleri vardı. Torpido gözüde normalde amortisörlü, videodaki gibi çat diye inmiyor. Son olarak tork konvertörlü şanzımanlar piyasadaki yarı otomatik-çift kavrama türevlerine göre daha dayanıklılar ve hyundai’nin 5 yıl garantisini düşündüğümüzde piyasa koşullarına uygun bir araç. ve bayilerde niyetli iseniz hatırı sayılır bir indirim yapıyorlar. Ancak size bir test aracı vermeye üşenen HYUNDAI-ASSAN’ı bu örnek!!!!!! tutumları için tebrik edi(emi)yorum!!!! Bu konuda araçlarına güvenmedikleri şeklinde bir mesaj veriyorlar…..

    1. kesinlikle kullandıkları araç sorunlu.benim anlamadığım nokta isimlerini bilmiyorum o şoför koltuğunda oturan arkadaşın kadrandaki ibrenin devrinin düşüp yükselmesi gibi sorunun sölenmesi.bu kadar ucuz yorum olamaz.yani bu tip araçlarda böle bıse olması bole uretılmesı nasıl mantıklı gelıyor ona anlamıyorum.hayır demiyor da araç test aracı hor kullanılmış,belki kazası oldu ondan kadran böle? nese geliyim araca,m2hamid kardeşimin de dediği gibi test ettikleri araç kesinlikle sorunlu, aracın torpido gözü kapağı gayet başarılı lakkkk diye acılmıyor öle ymusacık acılıyor yumusacık kapanıyor,tek eksiği golfte ki gibi orda koruma bezi yok sadece.aracın manuelinide test ettim otomatiğini de. manueli sölemıyorum ben 2 lira fazla yaksın konfor alıyım diyen biriyim,aracın diesel otomatiği inanılmaz konforlu golf’ün dsg şanzımanına göre cok cok ıyı hidrolik şanzıman harika olmuş sıfır hissiyat veriyor vites geçişlerinde.aracın arka koltuk diz mesafesi hem golften hem auristen daha geniş,aurisle bu aracı kıyaslamıyorum,ona da bindim auruisin içi berbat direksiyondan tutun pedallara o monolog saate çağ dışı tasarıma,özellikle arkası cok dar i30 ve golf’e göre arkada oturdun mu afakanlar basıyor insanı.malzeme kalitesi kötü basit japonlar tasarım da geri kalmışlar.SONUCA GELİYİM
      HYUNDAİ İ30(ELİTE DİESEL OTOMAİTİK 128HP) İLE KARŞILAŞTIRABİLECEĞİNİZ TEK ARAÇ GOLF 1.6TDİ 105PS DSG COMFORTLINE MODELİDİR.HYUNDAİ 70 BİN GOLF 83 BİNDİR.(HEMEN HEMEN),GOLFTE ARKA,ÖN PARK SENSÖRÜ YOK,GERİ DÖNÜŞ KAMERASI YOK,BLUETOOTH YOK,**AÇILIR CAM TAVAN YOK**ÖN SİS FARI ARKA SİS FARI YOK,YOKTA YOK,BOMBOŞ BİR ARACI VERİYOR MİLLETE DOĞUŞ OTO.HEPSİ İ30 DA VAR BUNLARIN STANDART OLARAK. HE ŞİMDİ VW CİLER ALMAN HERZAMAN ALMANDIR DİYE 120-140 LA AĞACA VURDUN MU İKİSİDE PATATES OLUR VW CİLERE SERVİSTE MEYVE TABAĞI MI VERİYOLAR BİZ BİLMİYOZ? ALLAH KORUSUN O HIZLA ÇARPTİN ÖLDÜN ÖBÜR TARAFTA HURMADA VERMİYOLARDIR HERHALDE =) O HIZLA ÇARPTIN MI ALMANDA KURTARAMAZ SENİ.İ30 ‘UN (DİESEL OTOMATİK) TEK SIKINTI YARATICAK TARAFI FAZLA YAKIYOR EN SAKİN 6.5-8 LT ARASI YAKIYOR.

  36. Bana nedense i30 un ön tasarımı çok çirkin geliyor. Japon araçları acilen bu iç mekana bir çözüm bulmalı yalıtımları eskiye oranla daha iyi.

  37. Muhip Tuna abi gülünç bir yorum yaptı. Neymiş 10 santimi çakacakmış. Yahu madem o kadar kolaydı arabayı iyi yapmak Toyota’da 10 santim koysaydı? Arabanın yalıtımı iyi , malzemeleri iyi ama çok kullanmışlar. Bir kulp takamadın gitti buna sardın anca.

  38. Yahu nerelere getirdin olayı 😀 Auris 5bin tl indirim yaparsa öne geçermiş. O zaman Astra’da 5-6 milyar yapar , Golf’te yapar , i30da yapar. Düz mantık.

  39. Her zamanki gibi tadına doyum olunmaz bir test, elinize emeğinize sağlık!
    i30’u kiraladığınız yer ile ilgili sıkıntılar için de ayrıca geçmiş olsun…

  40. testleri üç defa izledim hakikaten güzel olmuş karşılaştırma olayı. Uzun bi aradan sonrada iyi geldi bu karşılaştırmalı testler.Yalnız bu kiralık araba olayı pek iyi olmamış bence. diğer arkadaşlarında yazdıkları gibi düz tamamen düz yatan koltukların veya torpidonun amortisörlü torpido gözü gibi + haneye yazılacak detayların test arabası olması nedeniyle – haneye yazılması hoş değil. Ayrıca süspansiyonda ki sorunlarında hor kullanma neticesinde olmuş olabileceğinide düşünüyorum. Bence siz gene adam gibi arabalarla yapın testleri ben kendi adıma beklerim. Ayrıca şeref yoksunu heriflerle de muhattap olmanız da üzücü. Bu arada bi daki bulusmayı mecidiyeköyde yapında hep beraber uğrayak heriflerin yanına

  41. toyota sport contact 1 i müzeden mi getirmiş? 97 model 320i min orijinal stepnesinde aynı lastikten var

  42. öncelıkle test ıcın cok tesekkurler karsılastırma ıcın her bırınızın yuregıne emegıne saglık konuya gelıcek olursak muhıp kesınlıkle haklı and’ın dedıgı i30 kazanmıstır mevzusu arabaya sahıp olduktan sonra asıl kaybedenın aslında aracı alan adamın pısmanlıgı olsa gerek i30 sadece donanım olarak öndedir ve neredeyse hyundai’nin amıral gemısı olmasada onun bı tık altındadır ama toyata toyatanın en kotu arabası yarıs’ın bı tık ustudur ve i30 kadar donanımlı olmaması normaldır ben her ıkı arabayıda kullandım hatta i30 un hem manuelı’nı hemde otomatık olanını kullandım otomatık olan ızmırdekı bayının test aracıydı ızlenımlerım sadece donanımsal aclık gıderılmıs gerı kalan hersey berbat and bı ara manuel olsa bu arabayı tutamazsın demıstı and emın ol hıc ılgısı yok 2 vıtese takarsın 4’e tak der 3 e takarsın 6 ya tak der ara hızlanmaları felaket kotu uzun yolda cok gec hızlanıyor ustelık esp fılan cok ıse yaramıyor yuksek suratlerde arkayı bırakıyo yagmurlu havalarda bıle ustelık daha once i30 kullanmamıs bı bayan manuel vıteste cok sık stop ettırır bu aracı ve arac ınsana guven vermıyor donanımsal zengınlık tamam eyvallah ama o zaman sadece konsept araclarla gezelım o halde donanımsalsa bu kadar onemlıyse ayrıca 5 yıl garantıde sadece yagına suyuna lastık havalarına bakmayı kapsıyo onun harıcınde dıger ıslemler ucretlı acıkcası toyota zaten marka ve servıs anlamında 1-0 onde hıckımseye ozellıklede hıcbır bayana tavsıye etmıyorum sınan mustakbel esıne almayı dusunuyosan bu aractan hayatının hatasını yaparsın nyse harıka bı karsılastırmaydı otopark aılesıne sonsuz tesekkurler ıyıkı varsınız saygılar

    1. Araç donanım dışında da güzel bir araba dediklerin kıskançlıktan başka bir şey değil 🙂

      1. yok ya kıskançlıktan değil ikisinden cok iyi arabalarım da oldu kotu arabamda oldu ama yine söylüyorum toyotanın mekaniği falan hyundaiden çok iyidir bu böyledir.

  43. humili nerdesin bak geldi testin hazırla kınaları, kına yakalım 😀 😀

    1. Geldim kardeşim benim asdsadsadada 😀 La forumda milletle birbirmize girdik ama haklı çıktık çok şükür 😀 Kınaları harbiden yakmak lazım bunun üzerine ahahaa

  44. çok uzun uzun yazmaya gerek yok herşey testte konuşulmuş test herzamanki gibi 10 numara olmuş..
    muhip tuna kardeşime kesinlikle katılıyorum bu testin sonucunda 🙂

  45. 2008 de corolla d-4d kilometresi 103,000 binde suan auriste test ettiğiniz motoru tek kuru kavrama otomatik şanzımanla kullanıyordum ki yeryüzündeki en problemli sanzımandır kullananlar bilir.Neyse ortalama yakıt tüketimim 5,2-5,5-5-8 max 6 görürdüm ki universte arabamdı benim yani hor kullanırdım iki kere taşıyıcı değiştirdim arabada yanlamaya çalısırdım.Bigun mecideyeköyde 3-4 saatlik bi trafiğe takıldım herzamanki gibi şanzıman inanılmaz bir balata kokusuyla beraber kaçırmaya başladı yani artık araba trafikte kalkmamaya gaz yememeye başladı,en ufak eğimde aşırı gaz vermek zorunda kaldım,sürekli ikaz lambaları yaktı ve sesli uyarılar verdi.Bu durumda arabayı stop edip sanzımanın sogumasını beklemeniz gerekir ama arabayı kenara cekıcek yer yok cok trafik vardı neyse manuel moda alıp devam ettim onun cozumu oydu o arabada.Kısacası o kadar sanzıman problemine ve trafiğe rağmen yakıt tüketimine açtım ortalama 6,5 litre gösterdi,ozman arkadaşımı aradım bu araba bozuldu galiba 6,5 gösteriyo dedim çunku ozman çok tecrübem yoktu bi araba en fazla 6 falan yakar sanırdım.Sonuç olarak arızada verse,sorunluda olsa konforlu olmasada o araba toyota yolda kalmıcağından emindim ve hiç umursamazdım.Hyundai falan bana toyotanın yanında mekaniğini,motor teknolojisi karşılaştırılmaz bile,he kaldırımda hyundai daha iyi duruyo o ayrı:)

  46. çok güzel bir karşılaştırma olmuş, Auris mekaniği ile Hyundai kalitesi ile ön plana çıkmış. Ancak her iki araç için bu fiyatlar çok fazla. 60 binden fazla etmez bana kalırsa ikisi de.

  47. Auris 55 hyundai 60 dan 1 lira fazla etmez. Test için teşekkürler. Astra 1.6 cdtı 136 hp testinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

  48. testler yine güzel olmuş ama 70 bıne ucuz kelepır dıyen bı mantığı anlamıym hıcte az degıl be abi bu arabaların ederı 50 60 bın ne alıyoruz sankı

  49. Testler gerçekten güzel ama sanırım test yapan kişiler daha önce pek toyota araç kullanmamışlar 4 cam tek dokunuş açıp kapanma özelliği 2004 corolla sol modelinde mevcut yani toyota’dan beklenilmeyecek bir şey değil.

  50. i30 çok daha iyi duruyor dıstan fakat toyota uzun vadede cok daha sık durucagına eminim.

  51. Testler için teşekkürler çok güzel olmuş, bir de Muhip bey’i daha çok görmek istiyoruz ön koltukta : )

  52. i30 kate upton gıbı her seyden bol bol var da bı estetık yok kı araba,kocaman bir poposu aracın, yandan bakarsan da hamile kedilere benziyor. iç mekanı hoş ve zevkli, Toyota auris öncekı nesıldekı faciadan kat kat ıyı ama bu sefer aşırı düz bı konsol,gene agresiflikten uzak bir tasarım.ikisi de alınmaz bence belkı ben sedan adamıyım ondan sevmedim ıkısıni de

  53. Muhip abi devri yakalayıp debriyaj kullanmadan vites değiştirmene gülmekten yarıldım ya 😀

  54. Muhip TUNA videoda çok yavan kalmış. Kendisi yada ailesi bir araca sahip olup çevresindekilere zorla o aracın daha iyi olduğunu kabul ettirmek isteyenler vardır ya diğer aracın orasını burasını kötüler kendi aracını över. Karşıdakiler kötü tarafları söylediğinde kendisine kötü gelmez; onun aslında şöylede bir avantajı var der ve polyanna gibi bakar. Muhip’te öyle olmuş kendisi Auris sahibi gibi. Objektiflikten uzak olmuş… Onun dışında inceleme gene çok keyifli ve güzel. Teşekkürler

    1. BMW 5,25 , BMW 1,16d , Golf ACT ve günümüzde çoğu otomobildeki kafadan kayma anında direksiyonun bir anda yumuşaması durumu bu. Problem tespit edilmiş derken? Anladınız mı konuştukları dili?

      1. yumuşama ile hiç alakası yok! videonun altındaki yorumları bi zahmet bi oku yada direk bu sayfayı “http://teknikensvarld.se/styrningen-pa-hyundai-i30-dor-livsfara-148109/” ingilizceye çevirtip bi gözat! “The power steering shuts down in the middle of the track. I have a small red symbol on the dashboard that tells me something is wrong with the steering” sonrasında da direksiyonun aşırı sertliği durumunu gösteriyor. Güvenlik açısından kabul edilebilir bir durum değil bu!

    2. Yorumları okudum. Zamanım yok kısa bir sorum var. Aynı sorun bütün araçlarda olsaydı And abinin de başına gelmez miydi sence? Zaten hayati bir olay olsaydı toplatırlardı araçları. Adı-sanı duyulmamış bir sitenin videosunu koymuşsun onlarca site var etrafta başta otopark olmak üzere. Onlar niye hiç bahsetmedi böyle bir şeyden? And abi direksiyon konusunu her testte derinlemesine işliyor böyle bir durum olsaydı söylerdi.

      1. “Humili” nicknameli kişi!
        “Adı-sanı duyulmamış bir sitenin videosunu koymuşsun” yorumundan sonra söyleyecek bir sözüm yok. i30’un avukatlığında sana başarılar…

    3. Senin gibi saçma sapan ufak tefek şeylerle araçları kötüleyenlere gülüyorum 🙂 Böyle şeylerden medet umuyorsunuz , yazık.

      Yanlış bilgilendirme yapılan bütün başlıklarda beni görebilirsin. Örn ; forumdaki Astra-Jetta seçimi. İncelersen görebilirsin 😉 Araç seçmeden bütün araçları senin gibilere karşı savunuruz maksat forumun seviyesi düşmesin 😉

    4. Testin yapıldığı ülkede ki 1000 küsür araçta görülmüş bir problem bu , diğer üretilen i30 larda böyle bir direksiyon kilitlenmesi yok imiş ..

  55. araç satnalırken ikinciel piyasasıda önemli benim için satarken hangisini daha az kayıpla satmak önemli bir kriter

  56. kia ceed cok güzel bi tasarımı var arabanın
    bı oncekı mesajda yazmayı unuttum düzenleme yok deılmı yazdığımız yorumları

  57. aurisi de i30u da şaşkınlıkla seyrettim. şu araçlara 70-80 vereceğime 40 ar liradan bir 2005-2006 bir 116i alırım bir a3… ikisi de 10 yaşına rağmen şu araçların 40bin kilometredeki halinden daha rijit.

    1. Kesinlikle katılıyorum , heleki 2008 3200d ( 70-80 bin ) olsa dadından yiğilmez !

      1. aynı sınıfta oldukları için 116i + a3 dedim. zevk meselesidir bir şey diyemem ama 80 bin liraya i30 – auris – giulietta – focus hatta golf nasıl satılıyor daha doğrusu alanı nasıl oluyor anlamak mümkün değil. 1-2 yaşında 1 serisi (f20), 5-6 yaşında 3 serisi (e90), 8-9 yaşında 5 serisine (e60) binerim, iç mekanın boyası mı attı, trim sesi nereden geliyor, bu viraja da bu hızla girebilir miyim diye yorulmam. kafam rahat olur.

  58. Auris Videosunda debriyajın yumuşaklığından bahsedilirken arada bir Avensis geçti . And abi o Avensis hakkında bir bilgi versen yada testi varsa ki ben bulamadım ..

  59. Sinan Koç Auris testinde bayıldım yorumlarına.Bayağı güldürdün beni.Keşke baştan gelseymişsin.Bence en başarılı yorumların Auris testinde olmuş.Diğer testlerde de aynen demekten çok bu dobralıkla kendi fikirlerini ifade etmenin daha güzel olacağı kanaatindeyim.

    Muhip ise bir test sürücüsünün yapması gereken objektif yorumlamadan ziyade halkın sahip olduğu klişe otomobil düşüncelerine göre hareket etmiş.O düşünce de Toyota’nın otomobillerinin her şekilde iyi olduğu,Hyundai ile kıyaslanmayacak bir marka olduğu,daha kaliteli olduğu vs. Bu mantıkla test sürüşü yapılırsa tabular yıkılmaz ve insanlardaki Toyota’nın her daim Hyundai’den iyi olduğu fikri değişmez.

  60. testler çok başarılı.küçük bi hatayı düzeltmek istedim.i30 da torpıdo amartisörü yok deniyor normalde torpido amortisörü var ve yavaş bi şekilde açılıyo.araç kiralık oldugundan dolayı o aracın ki çalışmıyordu büyük ihtimal.

  61. İki aracı da kullanmadım fakat testte anlatılanlara bakılırsa auris için vites geçişi sorunsuz, motor neredeyse hiç sorun çıkarmayacakmış gibi güven verdi deniyor,amortisörler ama öyle ama böyle iyi, kasislerde iyi performans veriyor. Aurisin az yakan ve keyifli bir motoru olduğu söyleniyor. Ama gel gelelim testte söylenene göre daha fazla yakan, hantal(videoda konuşulanlara göre) i30a gırtlak cafcaflı donanımlı diye 3 kişi iyi oy veriyor. Ben bu testte muhipin haklı olduğunu düşünüyorum kardeşler.Ancak aurisin de donanım açısından eksik olduğu bir gerçek.

  62. testteki aurisle aynı model 2013 dizel otomatiğini kullanma fırsatım oldu, testte bahsedilen yorumlara katılmakla birlikte benim için rahatsız edici noktalar aracın konforu ve konsolun sürücüye verdiği his noktalarıydı, araca ilk bindiğim adan itibaren alışamadım ve kokpitin dizaynı özellikle direksiyonun arkasında uzanan anlamsız düzlük çok dikkatimi dağıttı, ayrıca aracın içinde kendimi çok kısıtlanmış yoldan tamamen izole olmuş gibi hissettim, daha önce başka c sınıfı araçlara da bindim ama 2 saat sonra her tarafım ağrımaya başladı. 2013 i 30 deneme fırsatım olmadı ama auris beklediğim gibi değildi.

  63. üstünden zaman geçti ama i30 kullananlar ya da almayı düşünenler için aracın geyik testini “moose test” izlemesini tavsiye ederim. station wagon versiyonunun var ve çok kötü bir sonuç vermiş. hb’in de ondan çok daha iyi olacağını zannetmiyorum. oyuncakları var diye yol tutuştan feragat edilmez açıkcası.

  64. İ30 CRDİ Elite Otm. “0” km almak gibi büyük bir hata yaptım ve maalesef ödediğim rakamı biraz amorte edebilmek için kullanmaya devam ediyorum. Arabanın kronik sorunları var; Birincisi süspansiyonları fazla sert, konforu çok düşürüyor. Kabin içinde tak tuk oynaya zıplaya yolculuk yapıyorsunuz. İkincisi direksiyonda ciddi bir boşluk ve yapaylık var. Manevra kabiliyetinizi ve sürüş keyfinizi düşürüyor. Üçüncüsü, beni en fazla rahatsız eden gürültülü kabini. Yol sesi demiyorum ben artık buna yol gürültüsü diyorum. Müziğin sesini açsanız onun da kalitesini bozuyor o denli bir yol gürültüsü var arabada. Islak ve mıcırlı yolda ise bütün asfalt kalkıp arabanın davlumbazlarına doldu sanarsınız. Kendi malımı övmek yerine gerçekleri anlatıp başkalarının bu pişmanlığı yaşamasına engel olmak istedim. Çünkü arabaları çok sevmeme rağmen bu arabadan hiç keyif alamıyorum.

  65. Auris “0” km’si tutulmayan ve 2.eli de kullanıcına zarar ettiren bir model. Auris’in i30 karşısında sorunsuzluğunda başka hiçbir avantajı yok. Hyundai i30 Toyota Auris’in çok ilerisinde olan bir otomobil. Auris zaten Toyota’nın tutulmayan bir modeli tıpkı Avensis gibi. Auris 2.el değeri ve piyasası olmayan bir otomobil Hyundai i30 açık ara Auris’in önünde

  66. Hyundai i30 neresi! Toyota Auris neresi! Marka imajı ve sorunsuzlukta Auris tasarım ve malzeme kalitesinde Hyundai i30. Toyota Hyundai’den daha iyi ancak i30’da Auris’ten daha iyi. Auris’te Toyota logosu olmasın zaten Auris satamaz çünkü Auris satış potansiyeline sahip olmayan bir otomobil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu