Haberler

2016 Audi Q7 e-tron Plug-in Hybrid’in ilk görüntüleri




Piyasanın en çok satılan SUV’lerinden biri olduğu düşünülen Audi Q7 için yenilenme vakti yaklaştı. Yepyeni özelliklerle karşımıza çıkacak olan Q7’nin 2015’in sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Audi hem sonraki nesil MLB Evo platformunu kullanan ilk marka olarak hem de bünyesinde barındırdığı hibrit motor teknolojisi sayesinde gelecekte üretilecek olan Bentley ve Lamborghini logosu taşıyan SUV’leri al aşağı edecek gibi görünüyor.

Herkesin bildiği üzere Q7, Audi’nin hazırlamış olduğu ilk hibrit model değil ancak, “şu an için en gelişmiş olanı” demek pek de yanlış olmaz izlenimi veriyor. Geçtiğimiz yıl Q5 Hybrid’i tanıtan Alman firma bu sene de A3 e-tron’u Almanya’da takipçilerine sundu. Porsche cephesinde ise Panamera ve Cayenne S Hybrid modelleri sektörde ortalığı kızıştırıyor.

Gücünü V6 dizel-elektrik sistemli makineden alan arabanın motoru hala 3.0 TDI olarak anılıyor fakat mevcut olan bu motorla hiçbir ortak noktaları bulunmuyor.

Yakın zamanda Audi’nin Almanya’da yapmış olduğu hamleler sadece tri-turbo RS5 TDI’yı tanıtmasıyla sınırlı kalmadı. Ek olarak A6 TDI Concept’in de podyuma çıktığını belirtmek gerekiyor. Bu motorun hibritleşmesi ise turbolardan birinin gücünü elektrikten almasıyla gerçekleşiyor. Eğer yeni TDI’nın performansından söz etmek gerekirse, önceden 13 saniyeye ihtiyaç duyduğu 60-120 km/h hızlanmasını artık 8.6 saniyede tamamlıyor.

Markadaki bu değişimin A8’e de yansıyacağı duyurulurken, dedikodusu dolanan Q6’nın ise 2016’nın ilk aylarında sokaklarda olacağı öğrenildi. Audi’nin yapmış olduğu resmi açıklamada ise 4 yeni plug-in hybrid’in 2017’de banttan ineceği haberi yer alıyor.

Son olarak, casus fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla yeni Q7’nin eskisinden dizayn olarak çok farklı olmayacağını, standart ve Matrix LED sistemlerinin de muhtemelen alıcılarının beğenisine sunulacağını söylemek mümkün.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu