Haberler

2017 Audi S9 Konsept




Audi’nin yeni konsept otomobiliyle ilgili detaylar günyüzüne çıkmaya başlarken, ilk gösterimin Las Vegas’ta yapılacağı açıklandı.

Autocar, A9 konseptine ait çalışmaların halen devam ettiğini, markanın A.B.D.’de gerçekleşecek olan fuarda asıl amacının geleceğe yönelik tasarım anlayışını gözler önüne sermek olduğunu belirtti.

Ünlü otomobil firması A9 ile ilgili ağzı sıkılığını korurken, bazı kaynaklar arabanın lazer farlara sahip dört kapılı coupe görünümünde olacağını ve yeniden dizayn edilen tek çerçeveli ızgarasıyla birlikte yollarda boy göstereceğini duyurdu.

Porsche Panamera ve Mercedes CLS gibi otomobillerle aynı segmentte rekabet edecek olan Audi S9’un piyasaya sürülmesi için 2017 yılı hedeflenirken, MLB Evo platformu üzerine yerleştirileceği ve 2016’da çıkması düşünülen A8 ile birçok ortak noktası bulunacağı düşünülüyor.

Yeni Alman konseptiyle ilgili teknik özellikler hala sır gibi saklanırken, muhtemel motor gamının twin-turbo 3.0 litre V6 ve twin-turbo 4.0 V8 seçeneklerini barındıracağı tahmin ediliyor. Twin-turbo 4.0 V8’in 600 beygire (447 kW) kadar güç üretebileceği ise gelen haberler arasında yer alıyor.

Benzinli olanların haricinde, V6 3.0 litre ve V8 4.0 litre hacimlerinde iki farklı dizel motor tipinin de alternatif olarak müşterilere sunulacağı kulaktan kulağa yayılıyor. Son olarak, benzinli ve dizel hibritlerin de A9’da kendilerine yer bulabileceği ancak bunun resmiyete dökülmeyen bir bilgi olduğu öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu