Haberler

2016 Koenigsegg Agera R Nürburgring’de kaza yaptı




Koenigsegg’in 2016 da piyasaya sürmesi hedeflenen Agera R konsepti Nürburgring’e yenik düştü.

2016-koenigsegg-agera-r-prototype-crashed-at-the-nrburgring_100480003_h

Nürburgring Otopark ailesinin oy birliği ile hayranı olduğu neredeyse tek pist.  Araç üreticileri için bu pistte test yapmak her zaman zorlu olmuştur. Üretime geçmemiş prototip araçlarla yüksek hızlı virajlar almak, değişken hava koşullarında tur zamanı elde etmek her zaman risklidir.

Söylediklerimiz bir kenarda dursun demeye kalmadan, 2016 Agera R konseptinin talihsiz bir kaza geçirdi. Elimize ulaşan bilgilere göre, Agera R Tiergarten ve Döttinger tepesinden sonra gelen Hohenrain şikanında kontrolden çıkmış. Koenigsegg’in prototipi bu viraja gelmeden 186 mil ya da 300 km/h hıza rahatlıkla çıkabilmekte.

Resimlerden anlaşılması zor olsa da, kaza ile ilgili iki ihtimal varmış gibi görünüyor. Şikana yaklaşırken ya test sürücüsünün frenleme noktasını kaçırmış olması ya da Agera R da oluşmuş olan bir arıza, aracın şikanı alamamasını, ön ve arkadan olmak üzere iki noktadan bariyerlerle temas etmesine sebep olmuş.

Kazanın bir başka önemli boyutu ise test pilotu ve yanındaki yolcunun kaza sonrası yaralanmasından dolayı hastaneye kaldırılmış olması. Durumları hakkında henüz bir bilgi olmaması da endişe uyandırıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu