Haberler

Ferrari 458 Speciale Aperta, 2 Ekim’de Görücüye Çıkıyor!




Basına sızdırılan fotoğraflar resmiyet kazanıyor. Ferrari en hızlı üstü açık modeli için hazırlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Ferrari 458 Speciale’nin yeni versiyonu olduğu söylenen fotoğraflar kamuoyuna sızmıştı. Elimize ulaşan bilgilere göre bu resimlerin içeriği Ferrari’nin en hızlı üstü açık versiyonu olacağı konuşulan Ferrari 458 Speciale Aperta (İtalyanca “üstü açık”) modeline ait.

Ailenin en yeni İtalyan aygırı, sadece 499 adet üretilecek olup üstünün sadece 14 saniye gibi kısa bir sürede açılıp kapatılabileceği belirtilmekte. Cabrio diye tabir edilen üstü açık arabaların, normal modellerine göre ağır olduğu herkes tarafından biliniyor. Ancak Ferrari mühendisleri, alüminyum içerikli tavan sayesinde 458’in ağırlığını sadece sarışın bir İtalyan hanımefendisi kadar arttırmış. Ekstra gelen 50 kilo ile beraber, bu sanat eserinin toplam ağırlığı sadece 1340 kg.

458 Aperta’nın kalbine 4.5 litre atmosferik V8 yerleştirilmiş (evet biz de atmosferiğe bayılıyoruz !). Bu küçük canavar,  9,000 devirde 605 beygir (445 kW) ve 6,000 devirde verdiği 540 NM tork ile turbo beslemeli motorların altın çağında geleneksel motorlara olan özlemi gideriyor.

0-100 km/h hızlanmasını coupe versiyonu gibi 3 saniyede tamamlayan 458 Speciale Aperta, 0-200 hızlanmasını selefinin 0.4 sn gerisinde 9.5 saniyede tamamlıyor. Şu ana kadar haber merkezimize aracın son hızı olarak bir açıklama gelmese de, kulislerde aracın 325 km/h hıza ulaşacağı konuşulanlar arasında.

Aracı diğer 458 Spider’lardan ayıran 5 kollu jantları, özel 3 katlı sarı rengine ilave mavi beyaz şeritleri (sarı, Ferrari’nin orijinal rengi olarak da bilinir), iç kısımda ön ve kapı panellerinde kullanılan mavi karbon fiber parçalar ve 3 boyutlu dikiş teknikleri ile tasarlanmış alkantara koltuklarını saymak mümkün.

Son olarak aracın 2 Ekim’de “Paris Otomobil Fuarı’nda” tanıtılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu