Haberler

Atom’a Amerikan dopingi




Ariel Atom hali hazırda performans değerleri ile kendisinden büyük abilerine kafa tutabilen bir otomobilken Atom’un ABD distribütörü TMI AutoTech şirketi yasal limitlere takılmayan pistlere özel 3S kod adlı yeni bir Atom’u müşterilerinin beğenisine sundu.

Gücünü temelde Atom 3’te kullanılan 2.4 litrelik turbo şarjlı aynı Honda motorundan alan 3S, yapılan değişiklikler sayesinde artık 365 hp ve 420 Nm tork üretiyor. 635 kilogramlık ağırlığını da göz önüne alırsak yeni 3S’in oldukça tatmin edici bir performansa sahip olduğunu tahmin etmek hiçte zor değil.

Artan güç ile birlikte TMI doğal olarak şaside de bazı parçalarda değişikliğe gitmiş. Bunlardan en önemlileri yeni 4 pistonlu kaliperler ve iki parçalı ağırlık ve performans artışı sağlayan diskler. Ayrıca JRi ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve yeni ihtiyaca göre değişik modlar sunabilen çekiş kontrol sistemi de 3S ile gelen değişikliklerden bazıları.

3S ayrıca 3 farklı şanzıman seçeneği ile birlikte geliyor. Standart olarak 6 ileri manuel vites seçeneği ile gelen 3S isteğe göre daha kısa oranlara sahip 6 ileri manuel seçeneği ile ya da 6 ileri Sadev sıralı otomatik şanzıman seçeneği ile birlikte alınabiliyor. Otomatik seçeneği ile birlikte ise kulakçıklar standart olarak geliyor.

Performans değerleri tam olarak açıklanmasa da 3S’in 230 hp’lik Atom 3’ün 2.9 saniyelik 0-96 km/s hızlanmasından daha hızlı olacağı kesin. ABD’de 90.000$’lık fiyat etiketi ile piyasaya çıkacak olan 3S sunduğu performansa göre oldukça makul.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Sd_ColytfjQ&w=560&h=315]

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu