Haberler

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde Mazda Sınıfı Eğitim Laboratuarı açıldı




İstanbul, 21 Ekim 2014 . Mazda, tüm dünyada SKYACTIV Teknolojileri ile çığır açan yeniliklerini bir bir duyururken Türkiye’de de faaliyetlerine son hız devam ediyor. Bu gelişmelerin en sonuncusu Mazda Türkiye ile Şişli Endüstri Meslek Lisesi arasında gerçekleştirilen işbirliği sonucu oluşturulan Mazda sınıfı…Geçtiğimiz beş ay süresince altyapısı hazırlanan sınıf, 21 Ekim 2014 Salı günü saat 10:00’da gerçekleştirilen tören ile eğitime açıldı.

Açılış seromonisine katılan Şişli Kaymakamı Salih Işık “Mazda’nın çok değerli katkıları ile okulumuzun 20. laboraturarını açıyoruz. Eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Mesleki eğitim olarak Şişli’de sekiz okulun faaliyet gösterdiğini ve Şişli Endüstri Meslek Lisesinin öne çıktığını belirten Işık, ülkelerin gelişmesi için sanayilerin büyümesi için kökten gelişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu vurgulayarak Mazda’nın bu konudaki katkılarından ötürü teşekkür etti.
Gelecek için bugünden yatırım yapmayı benimseyen Mazda, Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde mevcut bir sınıfın iyileştirilmesi kapsamında çalışmalar yürüttü. Ayrıca Meslek Lisesinde okuyan öğrencilerin atölye çalışmaları yapabilmeleri adına en son teknoloji ile üretilen SKYACTIV-D 1.5 lt motor ve bir Mazda3 hibe edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mazda Türkiye Satış Sonrası Direktörü Tamer Atsan: “Mazda markasının Türkiye’de ilerlemesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizin geleceğine yön verecek birçok gencin burada yetişmesini arzuluyoruz. Dünyanın en sorunsuz aracı söz konusu olsa bile markamızın en üst seviyede bilgiye ve beceriye sahip yetişmiş teknisyenlere emanet edilmesi gerekiyor.” diyerek yapılan çalışmaların tamamen geleceğe yönelik hazırlıklar olduğunu vurguladı. Ayrıca Atsan, müşteri memnuniyeti ve buna bağlı müşteri sadakati konularında en önemli başarı kriterinin yetişmiş insan gücü olduğunu ve bu sebeple şimdiden gerekli önlemleri almaya başladıklarını ifade etti.

Eylül 2014 de özel bir sınavdan geçirelerek seçilen 26 teknik öğrenci 3 yıl boyunca Mazda teknolojileri ile donatılarak 2017 de mezun olacaklar ve kendilerine Mazda bünyesinde çalışma imkanı sağlanacak. Önümüzdeki dönemde de her yıl Mazda sınıfında özenle seçilmiş ve eğitim alımış 18 teknik öğrenci Mazda ailesinde yerini alarak marka için gelecekte önemli bir gücün temelini oluşturacak.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu