Haberler

Infiniti Synaptiq Concept insan ve makineyi birleştiriyor




Hikayeye göre Synaptiq, A.R.C. (Air, Rally, Circuit) adlı bir yarışta mücadele ediyor ve bu yarış Los Angeles ve Las Vegas arasında Formula 1 tarzı bir grand prix şeklinde başlıyor. Büyük Kanyon’da bir çölde devam eden yarış sanal işaret direkleri arasında “gymkhana” tarzı jet yarışı şeklinde Los Angeles’da son buluyor.

Bu yarış çok yönlü bir araç gerektiriyor ve Infiniti insan ve makineyi bir araya getirdiği Synaptiq’i buna uygun olarak tasarlıyor.

Infiniti, Synaptiq ile 2029’da otomobillerin sürücüleri ile ne şekilde etkileşim içinde olacağını konu alan 2014 Los Angeles Auto Show Design Challenge adlı tasarım yarışmasına katılacak.

Infiniti’ye göre Synaptiq bir otomobil değil, o kabuğu otomobil olarak inşa edilmiş bir arayüz. Sürücü, tıpkı bir kıyafet gibi Synaptiq S.U.I.T.’i (Symbiotic User Interface Technology) üzerine giyiyor ve araç içinde omurgalarından onu araca bağlayan ve düşüncelerini araca aktaran sistemle araçla iletişim kurabiliyor.

A.R.C. yarışının farklı aşamaları için araç kendisini optimize ederken sürücü bir kozanın içinde konuşlandırılıyor. Aracın içinde artırılmış gerçeklik görüntüleri de bir ekran üzerine yansıtılıyor ve araçla ilgili gerekli bilgiler bu ekranda yer alıyor. Araç aynı zamanda farklı sürücü ve ortam şartlarına uyum sağlayabiliyor.

11.si düzenlenecek olan Los Angeles Auto Show Design Challenge’a bu yıl sekiz otomobil üreticisi katılacak. Yarışmaya katılan modeller otomobil tasarım uzmanlarından oluşan bir heyet tarafından değerlendirilecek ve buna ek olarak halk oylaması ile “People’s Choice Award” sahibini bulacak. İki ödülün de kazananının bugünlerde açıklanması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu