Haberler

2016 Mercedes-Benz E serisi tekrar yakalandı




Mercedes-Benz’in yeni E serisi, testler sırasında gizli olarak görüntülendi.

Mercedes-Benz’in CLA ile fark yaratabilmek adına C serisini daha büyük ürettiğini biliyoruz. Aynı durumun şimdi yeni E serisinde de geçerli olduğunu görüyoruz.

Yoğun kamuflaj altında da olsa 2016 E serisi W213’ün, tasarım olarak kardeşleri C ve S serilerine benzeyeceğini söyleyebiliriz.

Söylentilere göre yeni E serisinde; sıralı 6 silindir benzinli motorlar ile gücü 313-400 beygir arasında değişen dizel motorlar yer alacak. Modelinin canavarı E 63 AMG’de ise C 63 AMG ve AMG GT’de kullanılan 4.0 litrelik V8 twin-turbo motor yer alacak. Bu motor C 63 AMG’yi 100 kilometre hıza 4.1 saniyede ulaştırabiliyor.

E serisinin motor seçenekleri arasında bir de plug-in hybrid yer alacağı söyleniyor. Bu ekonomik modelin benzinli veya dizel motorlar ile beraber çalışacak 122 beygirlik bir elektrikli motora sahip olması muhtemel.

E serisinin piyasaya öncelikle sedan karoseri seçeneği ile çıkması bekleniyor. Sedan modelinin ardından; uzun şasi sedan, wagon, coupe ve convertible modelleri ile piyasada olacak.

Sedan modelin 2016 yılı Mart-Nisan aylarında Almanya’da satışa sunulması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu