Haberler

Taksilere 5 yaş sınırı




İstanbul ‘da taksilere yeni düzen getiriliyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda, artık 5 yaşın üzerindeki taksilere ruhsat verilmeyecek. İstanbul’daki 17 bin 395 taksiden, yaklaşık 3 bini, 5 yaşın üzerinde bulunuyor. Karar kapsamında, İstanbul’daki yaklaşık 3 bin taksi plakasının, 1 Ocak itibarıyla trafiğe yeni araçlarla çıkması gerekiyor. Konuya ilişkin konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, kararı, müşterilerinin memnuniyeti açısından önemli bulduklarını söyledi.

Uğur, kararın daha önce alındığını ancak esnaf hazır olmadığından birkaç kez ertelenmesi için girişimlerde bulunduklarını anlatarak, şunları kaydetti: “Ancak gerek sayının azlığı gerek arkadaşlarımızın bu konuyu duyduğunu düşünerek, kararın rahatlıkla uygulanabileceğini düşünüyoruz. Yılbaşından itibaren artık İstanbul’da 5 yaşın üzerinde araç çalışmayacak. Biz de arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Artık son hazırlıklarını yapmaları gerekir. Şimdi en düşük 40-50 bin seviyelerinde olduğundan yeni araç almak kolay değil. Bu nedenle aracını yenilemeyen arkadaşlar da şimdiden tedbirlerini alsınlar.” Yahya Uğur, İstanbul’daki taksilerin büyük kısmının yenilendiğini belirtti.

BEYEFENDİ TAKSİCİLİK HEDEFİ

Bundan sonra 5 yaşından büyük taksinin trafiğe çıkamayacağını dile getiren Uğur, şöyle konuştu: “Beyefendi taksicilik anlayışıyla yola çıktık. Bu nedenle müşteri memnuniyetini en üst seviyede tuttuk. Aracın kalitesi artınca müşterilerimiz de oldukça memnun olacak. Böylece biz de hedefimize biraz daha yaklaşacağız. Meslektaşlarımızın büyük kısmı gerçekten mesleklerine sahip çıkıyor. Bazı arkadaşlarımız müşteri memnuniyeti dolayısıyla aracının modelini belli aralıklarla yükseltiyor. Bazı arkadaşlarımız da üstün körü davranıyor. Zorlayıcı sebepleri olanlar vardır elbet ama yapılacak bir şey yok. Genel bir karar alınmışsa buna da uymak zorundayız.”

İTEO Başkanı Yahya Uğur, taksicilerden yaz- kış klimalarını müşterilerden esirgememelerini isteyerek, taksicilerin, yakıt tasarrufunun, müşterilerin memnuniyetinden kısılarak sağlanamayacağını vurguladı. Taksicilerden yeni araçlarında yeni anlayışla hareket etmelerini talep eden Uğur, “Taksici olmalarını, esnaf olmalarını istiyorum. Hani Anadolu ‘da bir kişi övülürken, ‘Esnaf adam’ derler, işte bizim arkadaşlarımız da bu esnaf kültürüne sahip olmalıdır. Zaten son kuruşuna kadar helal olan kazançlarını, daha güler yüzlü, müşteri memnuniyetinin üst seviyede olduğu şekilde elde ettiklerinde kendileri de memnun olacak” ifadelerini kullandı.

AA

İlgili Makaleler

12 Yorum

      1. Uzun süre accent era CRDi 110HP kullandım. Frenler ve yol tutuş çok iyi değil ama motor, zamanının çok ilerisinde. VGT sayesinde 200km/h’e isteksizleşmeden çıkabiliyor.
        Kendisinin iki üç katı fiyatı olan çok arabayı üzmüşlüğü vardır 🙂

      2. İşte And bu.
        Ne kadar taksilerde gördükçe ve memleketimizin beyefendi(!) taksicileri özenle(!) kullandikca ön yargılar olustursa da hemen yakalamış test etmesi gereken arabayı.Ben asla hyundai amblemi taşıyan arabalarda kalite hissini hissedemesem de bu adamın taraflı olmaya başladığını söyleyenlere her hareketi cevaptır.And reyiiiz 🙂

      3. görünüşe aldanmayın, 2007 corsa d m var, kaza yapınca 20 bin kilometrede accent blue verdi kasko 1.4 otomatik, uzaktan bakınca hoş duruyo ekran falan, güven hissi sıfır, yol tutuş fren desen yok, sakin kullanımda 11 litre yakar, yumuşak plastik hiçbir yerinde yok, her yerinden ses gelir, sıralamakla bitmez :)) zaman vakit nakit kaybı olur 🙂

      4. diğer sitelerdeki testlerde görünüş dışında bı numarası olmadığı, kore üretildiği için fıyat avnatajını kaybettıgı,hyundaın klasık zıplatmalı sürüşünün aynen devam ettıgı ve iç mekan kalitesinin eradan üstün olmadığını okudum.

  1. accent blue, yoğun tempolu kullanımda çabuk kayış atan bir model. ayrıca işletme maliyetleri de diğer modellere göre daha yüksek.

    takside kullanılacak araçlara 5 yaş sınırı getirilmesi bence bir anlam ifade etmiyor. aracın iç ebatları, güvenlik standartları ve emisyon miktarları konusunda bazı kıstaslar getirilse daha iyi olurdu. Ayrıca 1 yılda 300.000 km yapan araçların olduğu düşünülürse İst. gibi metropollerde kullanılan ticari taksiler için 1 yıllık muayene süresi de epey uzun. Ayda bir muayene olma zorunluluğu getirilebilir büyük şehirler için.

    Bir de vatandaşa kaliteli araçlarla kaliteli hizmet sunulmak isteniyorsa takside kullanılacak otolar için bazı ötv ve kdv indirimi de yapılmalı.

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu