Haberler

Yanlamadan daha öte




Yukarıdaki görüntüde BMW’nin kendi kendine yanlayan M235i modelini görüyoruz. Bu konunun ilginç olan tarafı otomobilin kendi kendine mükemmel bir sıfır çizebilmesi değil, M235i’nin yanlayarak otomotiv sektörünün geleceği olan sürücüsüz arabalar hakkında güven veriyor olması.

BMW, kendi kendine yanlayan arabalarını 3 ay önce ortaya çıkardığında, bu fikir her şeyden daha fazla bir hile gibi görünüyordu. Ayrıca, sürücü olmadan yanlamanın ne anlamı vardı ki?

Yanlamayı bir yana bırakırsak, kendi kendini kullanabilen arabalar hakkında başka ilginç noktalar da var.

http://vimeo.com/102852934

Sürücüsüz bir arabanın acil bir durumun nasıl üstesinden geleceği hep bir merak konusudur. Karayolunda önünüze bir araba çıkar, bir koyun sürüsü veya yoldan geçen bir yaya. İyi eğitimli bir sürücü yapacağı hamlelerle kazadan kurtulabilir ancak sürücüsüz bir otomobilin bunun gibi tehlikeli anlarda neler yapabileceğini henüz görmedik. Bu video, sürücüsüz otonom arabaların yanlamak gibi en uç noktalardaki durumlarda bile çok başarılı olduğunu gösteriyor.

Kısacası BMW’nin kendi kendine yanlayabilen arabası ne kadar havalı ve gösterişli olsa da, gözlerimize ve kalbimize hitap etmenin yanında sürücüsüz otomobillerin en az biz insanlar kadar başarılı olduğunun da bir göstergesi.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. way bea adamlar sürücüsüz yanlıyan otomobil üretti renault hala frene basınca duran araba üretemedi

    1. iyiydi bu,bu tarz arkadaşlar benim kafadan ben de ekliyim reno 110 km/h den sonra yolda gezinmeye başlamayan araba üretemedi.clio sport hariç – çaktin köfteyi-

      1. sen bmw nin 1 testindeki and cetin kontrolunde uyumuş direksiyon testi gördün mü 1.16 istanbul park testini izle başkan 🙂 kilionun gezmesi ile o direksiyonun ne yaptığının anlatamaması gibi farklı bişey değil valla 😀

  2. Bide bu bmw ile ülkemizde apaçiler hava atar oto. Yanlana moduna alıp elini direksiyona koyup
    — kankaaa kontrol bende işte böyle yanlanır. 🙂
    diye muhabbetler dönebilr tabi kendi yanlarken elini direksiyondan çektiriyorsa bilemem :p

  3. bu olay,parasiyla senin yerine baskasini kosturup ,agizda sigara,araba ile kosturdugun kisiyi takip etmeye benziyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu