Haberler

BMW’den Essen Motor Show’a özel hazırlık




Modifiye dünyasının önemli fuarlarından biri olan Essen Motor Show gün geçtikçe artan popülerliği ile firmaların dikkatini üzerine topluyor. Durum böyle olunca BMW’nin M Departmanı bu sene de fuara eli boş gelmemiş. M Departmanı otomobillerini kişiselleştirmek ve iyileştirmek isteyen X4 ve M4 sahiplerinin dikkatini fuara özel yeni parçalar ile çekmeye çalışıyor.

“Sport Activity Coupe” olarak adlandırılan M Departmanın genişleyen parça kataloğunun son üyesi X4’ün sahiplerini görünümden performansa bir çok yeni parça seçeneği fuarda bekliyor. Parlak siyah böbrek ızgaraları, karbon fiber spoiler ve ayna kapakları, M şerit kaplamaları ve hafif alışımdan yapılmış forged (yüksek sıcaklıkta metalin pres ile şekillendirilmesi) jantlar dış görünüm için sunulan opsiyonlar.  İç mekanı kişiselleştirmek isteyen müşterileri ise led aydınlatmalı fırçalanmış paslanmaz çelik kapı içi kaplamaları, karbon fiber trim parçaları ve vites topuzu sunulan seçenekler.

Görünümden çok performans ile ilgilenen müşteriler için hazırlanan performans kiti ise xDrive30d modelinin 258 HP ve 560 Nm’lik performans değerlerini 281 HP ve 600 Nm’ye ulaştırarak 5.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasını 0.3 saniye iyileştiriyor.

M4 her ne kadar tam anlamı ile gerçek bir M otomobili olarak piyasaya çıksa da M Departmanı M4’ü de boş geçmemiş. X4’te olduğu gibi performans artışı bekleyen müşterileri biraz hayal kırıklığına uğratsa da M Departmanın geliştirdiği yeni ön tampon, arka spoiler, karbon fiber difüzör ve belkide en önemlisi farklı tınılar isteyen müşteriler için yeni susturucuları müşterilerinin beğenisine sunuyor. İç mekanda sunulan led devir göstergeli alcantara kaplı karbon fiber direksiyon ise otomobilin içine bindiğiniz andan itibaren sizi heyecanlı aktivitelere davet ediyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu