Haberler

BMW’nin amiral gemilerine hibrit geliyor




Son gelen bilgilere göre Bavyera’lı, çok tutulan modellerinin tamamının hibrit versiyonlarını da pazara sunacak ve buna, yeni 5 serisi GT modelini tanıtarak başladı. Modelde elektrikli motorlara ek olarak TwinPower Turbo beslemeli benzinli motora yer verilmiş.

BMW, yeni 5-Serisi GT eDrive ve TwinPower Turbo modelleri hakkında çok fazla bilgi vermese de modelde 680 BG güç üretilebilecek bir setup kullanılmış.

Ancak Bmw dünyanın 600 beygirlik bir GT’ye ihtiyaç duyduğunu düşünmeye başlamadıysa, muhtemelen 5-Serisi GT çok daha az bir güce sahip olacak. Bahsi geçen modelde 20 kWh lityum-iyon  piller arka aksın biraz daha ön kısımına, arka koltukların altına konumlandırılmış. Bu aynı zamanda, hem güvenlik hem ağırlık dağılımı hem de aracın ağırlık merkezi için en uygun yer.

Tam dolu pil ile 100 km yol alabilen araçta benzin motoru aynı zamanda pilleri şarj etmek için de kullanılabiliyor. Bu motor aracılığıyla ön tekerlere güç aktarılarak normal bir benzinli araç gibi de kullanılabiliyor ancak arka tekerlerde aktarma sadece elektrik motorları ile sağlanabiliyor. Aracın toplam mezili ise 600 Km’ye kadar çıkabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu