Haberler

Skoda şampiyonluklara damga vurdu




Skoda mücadele ettiği iki büyük şampiyona olan ERC (Avrupa Ralli Şampiyonası) ve APRC‘de (Asya-Pasifik Ralli Şampiyonası) ipi göğüsleyerek önemli şampiyonluklar kazandı. Böylece 2014 sezonunu da, geçmiş dönemde olduğu gibi başarılı bir şekilde tamamladı.

Skoda Fabia Super 2000’in bu zorlu arenalarda büyük üstünlük kurması, hem otomobilin istikrarını hem de gücünü açıkça gösteriyor. Asya-Pasifik Ralli’sinde altı yarışta elde edilen 6 zafer, Skoda’ya Sürücüler ve Üreticiler Şampiyonası’nı kazandırdı. Jan Kopecky/Pavel Dresler ikilisi büyük başarının ortaklarından biri olarak son yarışta da galibiyet elde ettiler.

AVRUPA’DA DA ŞAMPİYONLUK FABIA SUPER 2000’İN

Birçok yarışı en üst basamakta tamamlayan Skoda pilotları, ERC’deki final mücadelesinde Esapekka Lappi/Janne Ferm her ne kadar yarışı kaza sebebiyle tamamlayamasalar da, daha önceki yarışlarda topladıkları puanlar, onları şampiyonanın zirvesine çıkardı. Bununla birlikte Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ikinciliğini de Skoda Fabia Super 2000 kullanan Sepp Wiegand/Frank Christian elde etti.

Zorlu etaplarla dolu, birçok kez hava şartlarının da etkili olduğu Avrupa Ralli Şampiyonası ve Asya-Pasifik Ralli Şampiyonası’nda elde edilen şampiyonluklar, Skoda markasının motorsporlarına olan tutkusunun bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Dört çeker sürüşe sahip Fabia Super 2000, uluslararası şampiyonaların yanı sıra yerel rallilerde de birincilikler elde ederek ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı. Bu başarılı Fabia Super 2000’in yerini ise 2015 yılında Fabia R5 alacak. Fabia R5’in de büyük bir başarı yakalaması hedefleniyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu