Haberler

Kampüsler elektriklenecek




Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, gençlere Türkiye ’de geliştirilen elektrikli otobüsünü tanıtıyor; üniversitelileri otomotiv alanında erişilen çağdaş teknolojilerle tanıştırıyor. Türkiye’nin ilk elektrikle çalışan otobüsü olan Otokar Doruk Electra, 2 – 17 Aralık tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Araç, kampüs içlerinde öğrencilere taşıma hizmeti verirken; kurulan Otokar standında Doruk Electra’nın teknolojisi tanıtılıyor.

Otokar olarak üniversitelerle yakın işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Çok farklı alanlarda üniversitelerle işbirliklerimiz sürüyor, Ar-Ge çalışmalarından uzun dönemli staj çalışmalarına, teknik gezilere kadar farklı alanlarda gençlerle biraraya geliyoruz. “Electra Kampüste” etkinliği ile üniversite öğrencilerini Türkiye’de otomotiv sanayiinde ulaşılan teknolojilerle tanıştırmayı amaçladık. Alternatif yakıtla çalışan otobüslerimiz arasında olan, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra, bu kez üniversite öğrencileri tarafından denenecek” dedi.

Sıfır emisyon sunan, çevreci Otokar Doruk Electra, 25 oturan ve 24 ayakta yolcu veya 25 oturan, 20 ayakta ve 1 engelli yolcu taşıma kapasitesine sahip. Özel bir şarj alt yapısına ihtiyaç duymayan araç, trifaze (yani sanayii tipi) elektrik kaynağı olan her yerde şarj edilebiliyor. 6 ile 8 saat arasında tam olarak şarj olan araç, kısa süreli ara şarjlara imkan veriyor, bu sayede menzilini %30-40 oranında artırabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu