Haberler

Yeni Mustang Ecoboost’ta yakıttan kaynaklı güç kaybı




Ford yeni Mustang’i tanıttığı zaman, turbo motor sektörünü 2.3 hacmindeki EcoBoost motoruyla yeniden alevlendirmişti. Ancak aracın motoru farklı yakıt şartlarında inanılmaz bir güç kaybı yaşamakta.

5.500 devirde 310 beygir güç, 3.000 devirde de 434 Nm tork gücü verebilen motor, kağıt üstünde oldukça güçlü gözüküyor, ancak buz dağının görünmeyen kısmında ise bu gücü yalnız 93 Oktan benzin ile verebilmekte. Tabii bu şartları sunamaması, markayı davalık edebilir çünkü bu kadar büyük bir güç kaybı ne kompakt boyutlarda bir araçta yaşanıyor ne de muadillerinde.

Olay “Mustang6g” forumunun, Ford’a ait araç hakkındaki bilgileri yayınlamasıyla cereyan etti. Kuzey Amerika için standart benzin vuruntu kalitesi olan 87 oktan, bu araç üstünde tamı tamına 35 beygir ve 27 Nm tork gücü kaybettiriyor.

Forumun başka bir üyesi ise farklı bir bakış açısıyla Focus ST modelinin deposunu 87 oktan ile doldurduğumuzda, 93 oktandaki 252 beygir olan gücün, 9 beygir düştüğünü belirtiyor.

Neticede, unutulmaması gereken yakıt kalitesinin her aracın üzerindeki inanılmaz etkisi, ister 1.0 litrelik EcoBoost Fiesta olsun ister EcoBoost Mustang.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu