Haberler

Volvo’dan yeni yüksek sedan S60 Cross Country




Bir çok markanın standart modellerden daha yüksek station wagon modellerini görüyoruz. Bunlardan en çok bilinenleri de şüphesiz Audi’nin allroad serisi ve Volvo’nun Cross Country modelleri, ama piyasaya baktığımızda bu tipte hiç sedan göremiyoruz. Volvo ise standart bir S60’ı alarak 65 mm yükseltmiş, aynı zamanda dört tekerlekten çekiş sistemi de sunarak S60 Cross Country’i ortaya çıkarmış.

Araç isteğe bağlı olarak 18 veya 19 inç jantlarla ve kalın lastiklerle alınabiliyor. Volvo’nun söylediğine göre bu sadece konforu arttırmakla kalmıyor, araç içi gürültü seviyesini azaltıp hem asfaltta hem de arazi koşullarında aracın tekerleklerine daha iyi bir koruma sağlıyor. S60 Cross Country’ nin, Avrupa’ da D4 2.0, D4 2.3 ve T5 2.5(dört tekerlekten çekişli) motor seçenekleriyle satışa sunulması planlanıyor. Benzinli T5 motor 254 HP güç üretiyor.

Aracın resmi tanıtımı önümüzdeki hafta Detroit’te yapılacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu