Haberler

Kapanın elinde kalan son BMW M5’ler




Barret-Jackson müzayade firması, üretilen son BMW M5 30 Jahre M5’in, Amerika’da Arizona’nın Scoottsdale şehrinde açık arttırmaya çıkaracağını açıkladı. 30. yılına özel BMW M5 “30 Jahre M5” modelini Amerika’dan satın almak için bu son şans olabilir. Toplam 300 adet üretilmesi planlanan aracın, sadece 30 tanesi Kuzey Amerika’daki bayilerde yer alacak.

 

Bugüne kadar yapılmış en hızlı BMW olduğu ifade edilen otomobilin, çift turbolu 4.4 litrelik V8 motoru 600 beygir (441 kW) ve 700 Nm (516 lb-ft) tork güç üretiyor. 0’dan 100 km hıza sadece 3.9 saniyede çıkan bu otomobilde, 7 ileri çift kavramalı vites kutusu ile sadece arkadan itişe yer verilmiş.  Bu değer de standart versiyonundan 0.4 saniye daha hızlı olmuş.

 

BMW’nin yol versiyonunda 250 km/s hız limiti koyduğu araç, M sürücü paketi seçeneği ile alındığında ise limit kaldırılıyor ve araç 305 km/s hıza ulaşabiliyor. M dinamik paketinin daha da geliştirilmesi ile ismine Competition(rekabet) paketi ismini verdikleri yeni bir paket daha olacak. Bu paketle otomobil 10 mm daha alçak olacak ve buna ek olarak daha sağlam bir denge çubuğu kullanılacak. V8’den gelen ek güçle  otomobilin kompresör basıncı daha da arttırılacak  ve aracın elektronik beyni de daha gelişmiş olacak.

Barret-Jackson, BMW Amerika Kulübü Vakfı için bir tane aracı 15 Ocak’ta Scottsdale’de açık arttırmaya çıkaracak. Açık arttırmayı kazanan talihli, arabaya ek olarak M sürücü okulunda yüksek performanslı araçları daha iyi kullanma programına katılacak.










Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu