Haberler

Makyajlı Kia Cee’d yakalandı




2006 yılında piyasaya çıkan Kia Cee’d kompakt hatchback sınıfının genç sayılabilecek üyelerinden. 2012 yılında, tasarımlarıyla Kia’yı yeniden hayata döndüren adam olarak tanınan Peter Schreyer ve ekibi tarafından tasarlanan 2. nesliyle Cee’d, özellikle Avrupa pazarında büyük bir ilgi gördü.

Casus fotoğrafçılar, makyajlı Cee’d’i İsveç’in kuzeyinde test edilirken yakaladı. 2016 yılında piyasaya çıkacağı öngörülen Koreli araç, hayatı boyunca karşılaşabileceği en sert kış koşullarında test ediliyor.

Peki neler değişmiş? Aracın dışına baktığımızda ön ızgara, farlar ve ön tamponun alt bölümünün yenilendiği görülüyor. Büyük ihtimalle araca hot hatch kardeşi Pro_Cee’d GT’deki sportif karakterden esintiler eklenecek.

Şimdilik sadece 5 kapılı modeli görebilmiş olsak da Kia’nın station wagon modelde ve Pro_Cee’d coupe’de de değişiklikler yapacağını söyleyebiliriz.

Kaputun altındaki değişiklikler ise dış görünümdekilerden daha çok heyecanlandırıyor. Yeni Hyundai i30’da olduğu gibi, makyajlı Cee’d’de de Euro 6 standartlarına uyumlu yeni motorlar görev alacak. 100-186 hp arasında değişen maksimum güç değerlerine sahip bu yeni motorlardan en çok ilgi çekmesi beklenenler 110 ve 136 hp güce sahip 1.6 litrelik dizel üniteler. Bu dizel ünitelerin 280-300 nm arası bir tork değerine sahip olacağı düşünülüyor.

1.4 litrelik “Gamma” kod adlı motor ise yerini yeni geliştirilen “Kappa” isimli motora bırakacak. Blokta yapılan değişikliklerle 14 kg daha hafif olan ve daha iyi bir ısı dağılımı sunan Kappa’da yakıt tüketiminin de %10 oranında azalacağı belirtiliyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmış olmasa da Ford Focus’taki 1 litrelik EcoBoost ile rekabet edecek küçük hacimli bir turbo motorun da sunulması bekleniyor. Rakiplerine benzer olarak 1 litrelik, 3 silindirli ve turboşarjlı olacak ünitenin 110-120 hp arasında güç sunması bekleniyor.

Bu yeni motorların çoğu Koreli üreticinin yeni 7 ileri, çift kavramalı DCT şanzımanı ile birlikte sunulacak. Bu şanzıman önceki tork konvertörlü 6 ileri şanzımanın yerini alarak daha yüksek yakıt tasarrufu ve daha iyi hızlanma sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. alip binenlere sozum yok olamaz da ama korelilere sevemedim be kara gozlum demek istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu