Haberler

SsangYong Tivoli tanıtıldı




Geçtiğimiz kasım ayında duyurusu yapılan ve 2 hafta önce kamuflajsız bir şekilde objektiflere yakalanan SsangYong’un kompakt SUV’u Tivoli’nin resmi tanıtımı Seoul’de yapıldı.

Koreli üreticinin yeni X100 platformu üzerine konumlandırılan aracın tasarımı 2014 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda gördüğümüz XIV Air ve XIV Adventure konseptlerinden izler taşıyor. Agresif tasarımlı şişkin tampon ve çamurluklar, plastik koruma parçaları ile farların içindeki LED gündüz farları bu izlerden bazıları.

Aracın içinde ise 7 hava yastığı, çift bölgeli klima, geri görüş kamerası ve bluetooth bağlantılı, dokunmatik bilgi/eğlence sistemi gibi donanımlar bulunuyor.

Tivoli yeni geliştirilmiş 1.6 litrelik e-XGi 160 benzinli motoru ile 126 hp’lik (93 kW) maksimum güç ve 157 Nm’lik (116 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip olacak. İkisi de 6 ileri olmak üzere manuel veya otomatik şanzıman ile güç yere aktarılacak. Manuel şanzıman için ortalama tüketim değeri 8.1l/100 km iken, otomatik şanzıman 8.3l/100 km’lik tüketim değeri sunuyor.

Aracın satışları Güney Kore’de bu ay başlayacakken, Avrupa, Çin ve Güney Amerika pazarı için henüz net bir tarih verilmiş değil. SsangYong’un hedefi yılda 100,000 adetlik satış gerçekleştirmek.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Motoru çok kötü fabrika verisi tüketimi 8 üzeri ise gerçekte nasıldır siz düşünün.

  2. 40bin liraya çıkarsa Türkiye pazarında satar ama bu motor ve tasarımla pek satılacak gibi bir izlenim vermiyor , tüm markalar 1.6 atmosferik motorları raflarından kaldırdı neredeyse , kalanları da ssyangyong almış sanırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu