Haberler

BMW 340i geliyor




BMW, yakın zamanda 3 serisinde bir makyaj operasyonuna gidecek ve değişikliklerden biri de 335i modelinin yerini alacak ve daha güçlü olacak olan 340i, 335i de kullanılan 306 HP güç ve 400 Nm tork üreten N55 motor yerine BMW’nin yeni B58 3 litre motoru kullanılacak. Bu motorun 320 HP güç ve 450 Nm tork üretmesi bekleniyor. Motor gücünü çoğu BMW’de olduğu gibi arka tekerleklerden yere aktaracak ve yine çoğu 3 serisi modelinde kullanılan 8 ileri ZF şanzıman kullanılacak. 340i, arkadan itişin yanı sıra xDrive 4 tekerlekten çekiş sistemi opsiyonuyla da satışa sunulacak. Tüm bu değişiklikler, 4 serisi modellerinde de görülecek.

Bu yaz gerçekleşmesi beklenen bu makyajda BMW’nin bir M340i M Performance modeli beklenmiyor. Aynı zamanda dedikoduları dolaşan 3 silindirli 3 serisinin de üretilmeyeceği öngörülüyor. Tüm 3 serisi araçlara uygulanacak olan bu makyaja M3 de ekstra renkler, yeni bir iDrive multimedya sistemi ve muhtemel bir Competition Package opsiyonu ile dahil olacak. 3 serisinin yenilikleri arasında 328e adıyla satışa sunulacak bir hibrid model ve bütün modellerde opsiyonel olarak alınabilecek full LED farlar bulunuyor.

M3 dahil olmak üzere tüm makyajlı 3 serisi modellerinin üretimine önümüzdeki Temmuz ayında başlanması ve araçların bayilere bundan birkaç hafta sonra ulaşması bekleniyor. İlkbaharda resmi bir tanıtım olacak ve bu tanıtım büyük ihtimalle Nisan ayının başında yapılacak olan New York Otomobil Fuarı’nda olacak. Hibrid modelin ise 2015’in Kasım ayında üretime girmesi ve 2016 yılının başında satışa çıkması bekleniyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 2015 bmw 428i xdrive cabrio aldım araba nısanda geliyor başkada araba almam nirvana diyorum 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu