Haberler

Sessiz dizeller iş başında




Opel tarafından yapılan açıklamaya göre, markanın sessizliği ve güçlülüğü ile iddialı olduğu yeni dizel motorlar artık Mokka ve Insignia modellerinde kullanılacaklar.

Geçtiğimiz sene içerisinde yeni dizel motoruna kavuşan Astra, eskisine göre çok daha iyi bir durumda olmasına karşın ağırlığının getirdiği dezavantaj yüzünden beklentilerin altında kalmıştı. Aynı motorla piyasaya çıkacak olan Mokka ise Astra’ya göre biraz daha iyi performans ve tüketim verilerine sahip. 136 beygir güç ve 320 Nm tork değerleri modeli maksimum 191km/sa hıza çıkartabilirken 0’dan 100 km/sa hıza da 9.9 saniyede ulaştırıyor. 6 ileri manuel şanzımanı ve start-stop sistemi sayesinde yakalanan 100km’de 4.1 litre yakıt tüketimi değeri de oldukça iyi.

Insignia ise yeni 2.0 litre dizeli ile performansını arttırırken yakıt tüketimi maalesef değişmemiş. 170 beygir güç ve 400 Nm tork üreten motor bu gücü eskiye göre daha düşük devirlerde sunuyor. 0’dan 100km/sa hıza 9 saniyede çıkıyor ve son hızı 225km/sa. Fakat ülkemizde uygulanan vergi sistemi yüzünden 2.0 litre motor ne yazık ki çekiciliğini kaybediyor. Onun yerine sunulacak yeni 1.6 litrelik dizel motor bu performansı sağlamasa da fiyatı sayesinde tercih sebebi olurdu.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. su araclara sirf hantalliklarindan isinamiyorum. yolda motorlarin hakkini veremiyorlar

  2. Sessiz olsa ne olacak ya 4000 geçsin korkuyor insan aha sardı kol attı çatlattı eğdi işedi

  3. insignia’nın bu ağırlığına gitmez 1.6 dizel 1.3lerdeki gibi ölü bir motor olur yeni kasayla hafifletmeleri lazım aracı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu