Haberler

Volvo, Formula E’ye göz kırpıyor




Volvo yaklaşık 1 ay kadar önce, İskandinav Binek Otomobiller Şampiyonasında (STCC) ve Avustralya V8 Supercars serisinde yarışan Polestar takımından birkaç yıl içinde desteğini çekeceğini açıklamıştı. Bu haber pek çoğumuz tarafından üzüntüyle karşılansa da Volvo ve motorsporları birlikte anılmaya devam edecek.

Volvo’nun Pazarlama Müdürü Alain Visser’in İsveçte verdiği bir röportajda, Binek Otomobiller Şampiyonasının Volvo için sıkıcı olduğunu ve markanın imajına pozitif bir etkisi olmadığı belirtirken elektrikle çalışan Formula araçlarının kullanıldığı Formula E’ye katılmanın Volvo adına çok daha iyi olacağını sözlerine ekledi. Formula E’nin FIA tarafından düzenlenen bir organizasyon olduğunu belirten Visser, FIA Başkanı Jean Todt’un bu sene ilki gerçekleştirilen şampiyonanın ileriki yıllarda daha da popüler olmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Volvo’nun bu şampiyonaya katılmak için oldukça istekli olduğunu sözlerine ekleyen Visser, son kararın ne olacağı ile alakalı kesin konuşmaktan kaçındı.

Formula E’nin gridinde organizatörlere mekanik destek veren daha önce adını bile duymadığımız takımların yanı sıra, elde edecekleri deneyimlerle araçlarını daha da geliştireceklerine inanan Audi ve Renault gibi markalar da bu şampiyonada boy gösteriyorlar. Volvo gözünden baktığımızda ise Formula E, markanın çevreci kişiliğini vurgulayarak pek çok üreticiden daha fazla bilgi elde etmesine olanak sağlayacak ve artan elektrikli otomobiller rekabetinde markayı ileri taşıyabilecek ideal bir platform olarak göze çarpıyor. Rakiplerinin F1 ve Le Mans gibi yarışlarda hibrit sistemlere sahip araçlardan elde ettikleri bilgileri göz önünde bulundurursak Volvo’nun rekabet için kaynaklarını iyi hesap edip kullanması gerektiği sonucuna varabiliriz.

Volvo, STCC ve V8 Supercars programlarına olan desteğini birkaç yıl içerisinde çekmesi sonucunda yarıştaki partneri olan Polestar’ın yoluna kendi kendine devam etmesi gerekecek. Bu durum büyük bir sıkıntı gibi görünse de Mercedes’ten doğrudan yardım almayarak E63 AMG ile yarışan Erebus ve fabrika desteği olmadan ayakta duran FORD takımları yıllardır araç üreticilerinden yardım almadan bağımsız olarak yarışıyorlar.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu