Haberler

Akıllı fren standartlaşıyor




Amerika’da yaşıyorsanız ve aracınızda henüz akıllı fren sistemleri bulunmuyorsa, bir sonraki aracınızda büyük ihtimalle bu sistemler yer alacak. Amerika Ulusal Otoyollar Trafiği Güvenliği Merkezi (NHTSA) yeni otomobiller için akıllı fren sistemlerinin gerekliliği belirten bir bildiri yayınladı.

Akıllı fren sistemleri dinamik olarak sizi yavaşlatanlar ve kaza olacağını sezip araca panik fren yaptıranlar olarak ikiye ayrılıyor. Bu iki sistemin birlikte çalışması sonucu dikkatsizlikten kaynaklanan kazaların sayısında ciddi bir düşüş görülüyor.

İnsan hayatını etkileyen standartların belirlenmesinde bir süredir önemli rol oynayan IIHS ve Euro NCAP, araçlara tam puan vermek için akıllı fren sistemlerinin araçlarda olmasını şart koymaya başladı. Bu yeni teknolojinin standart olarak sunulması bir çok hayatın kurtarılacağı anlamına geliyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu