Haberler

General Motors: Pişman değiliz




Automotive News World Congress’de konuşan GM CEO’su Mary Barra, 2008-2009 iflas ve yeniden yapılandırma sürecinde bitirdikleri markalarla ilgili aldıkları karardan pişman olmadıklarını bildirdi. Bu demek oluyor ki yakın zamanda Saturn, Hummer ve Pontiac’ın tekrar canlandırılması söz konusu değil, en azından Barra başta olduğu sürece.

SAAB’a gelecek olursak, henüz direnen marka, halihazırda National Electric Vehicle Sweden’ın elinde bulunuyor. Ancak NEVS’in de maddi sorunlar yaşadığı biliniyor ve markayı elden çıkarmaya niyetli. Böyle giderse SAAB yakın zamanda Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra şirketine geçebilir.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Saab gibi bir markayı kayıp ettiniz, TopGear’da izlemiştim ortak kasa araba yapacaklarını anlaşıp aracı çıkarınca GM’den bi mühendis İsveç’e Saab’a bakmaya gittiğinde ortadaki ekran aynı değil daha üst bir platformmuş, Opel ile ortak olurken arabayı değiştirip üretmiş Saab ve her zaman fazla bol kaliteli malzeme kullanılmış muazzam bir mühendislik harikası araçlardır Volvo ile Saab, BMW ile aynı yükseklikten vinç ile bırakılıyor BMW tavan tabana yapışırken Saab’ta çok az bükülüyor ve ralliye katıldıklarında takla kafesine gerek kalmıyor ama prosedür gereği kullanılıyormuş gerçekten iyi bir otomobil üreticisi keşke ülkemizdeki insanımız kıymetini bilseydi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu