Haberler

Karşınızda 2015 Infiniti Q70




Japon şirketi Infiniti, bu yıl satışa sunacağı makyajlı Q70’in fotoğraflarını ve detaylarını yayınladı. “Q70 Premium 2.2d version” olarak adlandırılan araçta, Mercedes-Benz kaynaklı 2.2 litrelik dizel bir motor görev yapıyor. Bu motor maksimum 170 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Araçta 7-ileri vites seçeneği sunan otomatik bir şanzıman görev yapıyor ve aracın CO2 emisyon değeri 129 g/km olarak veriliyor. Araç önceden de duyurulduğu üzere İngiltere’de 120.000 TL’lik bir fiyat etiketine sahip olacak. Aracın ülkemizde satışa sunulacağı rakam henüz açıklanmadı ancak ülkemizdeki yüksek vergi oranlarını düşünecek olursak, bu fiyatın 2-3 katı gibi bir değer olacağını varsayabiliriz.

Aracın “Q70 Premium Tech Hybrid” olarak adlandırılan bir de hibrit modeli bulunuyor. Bu modelin İngiltere için açıklanan fiyatı ise 170.000 TL. Hibrit modelde “Direct Response Hybrid” adı verilen bir güç aktarım organı görev yapıyor ve aynı zamanda araçta 3.5 litrelik benzinli motorla birlikte elektrikli bir motor kullanılıyor. Bu motor kombini sayesinde araç maksimum 364 beygir güç ve 546 Nm tork üretiyor.Bu sayede araç 0’dan 100 km/s hıza 5.3 saniyede ulaşıyor ve aracın CO2 emisyon değeri 145 g/km olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Infiniti nin tasarımlar bana hiç çekici gelmiyor daha doğrusu bir premium marka gibi gelmiyor

  2. Sene olmuş 2015. Premium araç satıyorum diye geziyorsun ama hala göstergelerin arasında dot matrix ekran kullanıyorsun. Nerde Almanlar nerde bunlar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu