Köşe Yazıları

Cennetten Bir Köşe




Geçtiğimiz hafta sonu,  beş sene öğrenciliğimi geçirdiğim Kuzey Kıbrıs’ a ufak bir ziyaretim oldu.  Dört seneden sonra ada’da ki olumlu değişiklikleri gözlemlemek güzeldi. Anılar depreşti.

İlk iş olarak okulum , Yakın Doğu Üniversitesine girmek oldu ve tabi ki ilk baktığım yer okulun klasik ve spor otomobil müzesiydi. Burası sürekli güncellenen ve gerçekten kullanılan araçların olduğu bir müze, sömestr tatilini fırsat bilmişler ki müze tamamen tadilata sokulmuş. Araçlar tozlu şekilde yeni yerlerini bekliyorlardı. Bunu görünce kendimi içeride buldum ve birçok yeni aracın geldiğini gördüm özellikle JDM ve İtalyan araçların. İçeriye girdiğinizde kendinizi Fast and The Furious film setinde gibi hissediyorsunuz.

Telefon ile hızlıca çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim,  fotoğraf kaliteleri için şimdiden özür.  🙂

Eğer yolunuz Kıbrıs’a düşerse Yakındoğu üniversitesinde bulunan bu müzeyi mutlaka ziyaret edin.

Daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.  Keyifli Seyirler..

 

 

 

 

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. oooo baya araba eklemişler, slr ile viper yoktu, ayrıca evo 10 u göremedim. Bide sarı lambonun ercan yolunda perte çıktığı sonradan italya da toplanmaya gönderildiği efsanesi vardı. doğru yanlış bilmiyorum. Ayrıca o ford gt dünyada sayılı üretilmiş.

  2. Ben gittiğimde de SLR ve DB9 yoktu. Diablo ve Ford GT ise özel muhafazada duruyordu, fazla yaklaşamamıştım. Ariel Atom var diye biliyordum. Ben gittiğimde de yoktu, resimlerde de göremedim. Görünüşe göre sürekli değişiyor içerdeki araçlar.

    Bu vesileyle İstanbul’da olanları, henüz gitmemişlerse, Ataşehir’deki My Museum’a uğramalarını öneririm.

  3. Keşke gidebilsek… Arabaların üstünü neden örtmemişler ve korumamışlar tadilattan zarar görebilirler.

  4. Yazık günah şu arabaları yıkasaydınız bari. Yok mu bir meraklısı orda olsam 5 kuruş almadan hergün gider zevkle yıkar çiçek gibi yaparım hepsini.

  5. Bi ara arabalar sanki oyuncakmış gibi geldi gözüme fakirliğe o derece alışmışım 😀

  6. Sayın Suat Günsel hocamızın üniversiteye en girişimci katkısıdır bence. Sinan abi bu arada eski Neu kavşaklarındaki video efsane özlem çektirdi tekrardan gidip okumak için

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu