Haberler

Ah o mavi gözlerin!




Kia Motors, çarpıcı tasarımlarıyla ödülleri toplamaya devam ediyor. Markanın SUV segmentindeki önemli temsilcisi Kia Sorento ilk kez, prestijli bir ödül olan ‘iF Tasarım Ödülü’nü kazandı.

Dünya çapında saygınlığa sahip tasarım ödülü programının jürisi, Nisan 2015 itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak olan üçüncü nesil Sorento’yu, ‘Ürün’ kategorisinde bir ödülle onurlandırdı. Modelin genel tasarım kalitesi ödüllendirilirken, boya, yenilikçilik düzeyi, çevreye etki ve güvenlik gibi kriterleri de jüri tarafından değerlendirildi.

Yeni Kia Sorento, iF Tasarım Ödülü’nü kazanan yedinci Kia modeli oldu. Kia Motors 2010 yılından beri, Kia Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee’d ve Soul gibi modelleriyle her yıl, gıpta ila bakılan ödüllerin en az birini kazandı.

İleri teknoloji ürünü özellikler ve yeni dört çeker sistemi

Yeni Kia Sorento, tarz sahibi ve kullanışlı bir SUV olarak dikkat çekiyor. Aracın arkaya doğru yumuşak hatlarla eğilen tasarımı, Sorento’ya kıvrak ve şık bir görünüm veriyor. Geniş ve ferah iç hacim, içinde kullanılan yüksek kaliteli malzemeler Sorento’nun prestijini daha da artırıyor.

Yedi koltuk seçeneği ile Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Kia Sorento, daha uzun bir aks mesafesine ve önceki versiyonlarına kıyasla, daha büyük bir yolcu alanına sahip. Bagaj hacmi de bu modelde daha da büyüyerek, koltukların yatık durumunda 1.732 litreye kadar yükseliyor.

Kia Sorento, 2.0 litre dizel motorda 185 PS güç üreterek perfomansını dört çekiş özelliği ile araziye taşıyor.

Yatay ve paralel park etmeyi sağlayan akıllı park sistemi, trafikte öndeki araç ile aradaki mesafeyi koruyan akıllı hız sabitleme sistemi ile yüksek teknolojiyi, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları ile konforu, panoramik sunroofu ile ferahlığı sunuyor.

 

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Dizel otomatik forester geliyor fiyat olarak 135 bin deniliyor.Eğer o fiyattan gelirse suv piyasasında iyi bir yer alır.

    1. Dizel otomatik forrestera 135 bin mi?
      Çoğu zaman trafikteyim arabalarında hepsine dikkat ederim 1 kere bile görmedm forresterdan..piyasası olmayan bi arabaya o kadar verilmez

      1. Piyasası olmaması konusunda haklısınız ama subaru kalitesinde bir araç 135 bin eder kia sportage o parayı ediyorsa oda eder (2.0 dizelden bahsediyorum ) ve forester in simetrik awd sistemi rakiplerinin hepsinden daha iyi bir çekiş sistemi sunduğunu unutmayın

      2. Ben kia sportage ya da başka bir araçla karşılaştırmadım ki?piyasası olmayan bir araca o kadar verilmez dedim sadece..doğrudur sawd si vardır motoru iyidir ya da donanımı güçlüdür onları bilemem ama dışardan bakılınca benim gözümede hitap etmedi yani 135bin vermem ben o arabaya parama yazık olur..insanlık hali yarın başımıza ne gelceği belli olmaz satmak zorunda kalabiliriz bu yüzden araba alırken piyasası güçlü olanları tercih ettim hep..tabi sizi bilemem ben subarudan başka jipe binmem gider alırım binerim derseniz o ayrı ama dediğim gibi bunlar kupon araçlar satılması zor..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu