Haberler

Aranan kan GT220’de saklı




Renault, yeni canavarı Megane GT220 modelini tanıttı. GT220 Hot Hatch, Coupe ve Sport Tourer varyantları ile gelecek. Modelde, Renaulsport mühendisliğinin eseri olan bir şasi, 18 inç ‘Serdard’ alaşım jantlar, 320 mm soğutmalı ön ve 260 mm arka fren diskleri yer alıyor. Bu özellikleri ile araç, klasik Megane modellerinden oldukça farklı ve sportif görünüyor.

Modelin dış dizaynında da büyük değişiklikler olduğunu söyleyebiliriz. Aracın ön tamponu yeniden şekillendirilmiş ve merkezinde hava giriş kanalları yer alıyor. Boyutları büyütülen ve gövde rengine boyanan arka tampon ile araç yere oldukça yakın görünüyor. Aynı zamanda araçta yeni bir aerodinamik difüzör de bulunuyor.

Araca gerekli olan güç, 2.0 litrelik 16 supaplı ve turbo beslemeli benzinli bir motor tarafından sağlanıyor. Bu motor maksimum 220 beygir güç (4,750 rpm’de) ve 340 Nm tork (2,400 rpm’de) üretiyor. Araç, 6 ileri vites seçeneği sunan manuel şanzıman ile 0’dan 100 km/s hıza 7.6 saniyede ulaşıyor. Aynı zamanda fabrika verilerine göre aracın maksimum sürati ise 240 km/s.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Türkiyede RS serisi yerine bunlar daha iyi bir seçenek olucak sanırım tabi Türkiye ye gelirse.

    1. fiyati RS’den cok da dusuk olmaz. 2.0 lt arabalari 100000 tl’den asagi alamiyoruz. yillar gecti ama hala alisamadim bu kaziklanma durumuna ve korkarim ki alisamayacagim. bu kerizligi kabullenemiyorum.

  2. 7.6 samiyeden görülüyor ki herşey beygir ve hacim değil demek:( 2.0 t rakipleri buna nal toplatır valla.Gunumuzde 7 sanıyeden yavas 2.0 turbo bu sınıfta araç kalmadı ki…

  3. Megane renaultun en sevdigim arabasi ozellikle megane coupe ancak 2 litre turbo icin 7.6sn cok az ve fiyatida 100000den assagi olmayacak rakiplerinin assagisinda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu