Haberler

En pahalısı




Audi RS3 Sportback 39.950 Pound’dan başlayan İngiltere satış fiyatı ile el yakacak. Evi Almanya’da ise 56.600 Euro’dan satışa sunulacak olan yeni RS3 Sportback hakkında Audi öylesine iddialı ki “Dünyaları yenecek otomobil”, “Sınıfının fatihi 5 silindirli 2.5 litrelik motor” gibi cümleleri dillendirmekten hiç çekinmiyor.

Esasında teknik verilere bakacak olursak 367 Hp’lik gücünü ve 465 Nm’lik torkunu 7 ileri S-tronic şanzıman ile kombine edilmiş quattro sistemi ile yola aktaran RS3 Sportback kompakt sınıfta iddialı olmakta haklı. 0-100 km/s hızlanmasını 4.3 saniyede tamamlayan RS3’ün maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış. Audi talep eden müşterileri için limiti 280 km/s olan bir versiyonu daha çıkaracak olsa da herkesin kafasını kurcalayan; zor dizginlenen bu azgın boğanın tamamen serbest kaldığında gerçekten kaç km/s hıza ulaşacağı…

19 inçlik jantlar, LED farlar, kaliteli Nappa ve Alcantaradan oluşan kabinin standart olarak sunulduğu RS3’te opsiyonel olarak alınabilen RS yarış koltukları hem 7 kilogramlık tasarruf sağlarken aynı zamanda da daha sportif bir iç mekanı da beraberinde getiriyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Karşılaştirdiğiniz 2 arabadanda malzeme ve işcilik açısından kaliteli bir araba. Motor olarakta tartışılır ama bu kadar güvendikleri arabayi onlarla eşdeğer fiyatta piyasaya sunsalar rekabet cok daha büyük olurdu.

  2. Sinifinda verilen parayi en cok hakeden, belki en performansli, en atak ya da en konforlu olmasa da tum bunlarin hepsini tek bunyede toplamis bir arabadir A3, zaten RS3’un yanina ne AMG’si ne M1’i yaklasamaz, RS3 ust siniflarla kapisir, ozetle avrupa fiyati yuksek olabilir ama her kurusunun da hakkini verir, Turkiye haric.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu