Haberler

Otomobilinizden emir almaya hazır mısınız?




Otonom otomobillerin sürüş keyfini engellediğini düşünmediğini iddia eden Toyota, bu iddiasını geliştirdiği yeni güvenlik paketiyle destekler bir tez hazırlamış gibi görünüyor. Yeni modelleriyle birlikte tüketicilerle buluşturacağı bu yeni güvenlik tenolojisinin adı Toyota Güvenlik Paketi.

Başta Auris olmak üzere yeni Avensis, Aygo ve Yaris modellerinde göreceğimiz güvenlik paketini 2015 sonuna kadar modellerin %70’ine kadar uygulanması bekleniyor. Aracın mdoeline göre yüksek donanım veya opsiyonla müşteriye yardımcı olacak.

toyota-rolling-in-new-safety-technology-for-certain-models_2

Çarpışma Önleyici Sistemi otomobilin güzergahında bir engel gördüğü zaman sürücüyü hem görsel hem işitsel olarak uyarmakta; eğer sürücü bu uyarılara herhangi bir tepki vermez ya da uyarıları uygulamakta başarısız olursa otomobildeki sistem bunu kendi kendine yapıyor. Bu şekilde kazalar önleniyor ve riskler minimize ediliyor.

toyota-rolling-in-new-safety-technology-for-certain-models_3

Diğer markaların teknolojilerine oldukça benzeyen Toyota Güvenlik Paketi’nde Şerit Takip Asistanı da bulunuyor. Otomobilin ön kısmındaki bir kamera yardımıyla anlık durumu takip edebilen sistem, araç şerit dışına çıkıyor ise ilk olarak sesli ve direksiyondaki bir titreşimle uyarıyor. Yönergelere sürücü uymazsa, sistem bunu kendi kendine yapıyor. Tabii bu son dediğimiz pahalı modellerde bizlere yardım edecek.

toyota-rolling-in-new-safety-technology-for-certain-models_4

Park manevralarında radyo dalgalarıyla çevre taraması yapan sistem bu konuda da yardıma hazır. Bu sistem yine ilerideki bazı objeler için kendi kendine fren yapıyor.

Opsiyon olarak gelen Panoramik Görünüm Monitörü ile aracın etrafını göstererek kuş bakışı bir görüntüyü dört kamera sayesinde sürücüye ulaştırıyor.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şimdi VW’ci ya da başka bir markacı gibi gözükmek istemem ama Golfte şerit takip adaptif cruise control ve park asistanı sunulmakta opsiyon dahi olsa. Aynı şekilde bi ix35 alsanız, bir 308 alsanız onlarda da var. Yani toyota burda farklı bişey mi sunmuş yoksa amerikayı yeniden mi keşfetmiş ben anlamadım durumu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu