Haberler

Şimşek çakacak




Audi, ikinci nesil R8 için ilk kez fotoğraf yayımladı. ‘Üstün performanslı spor otomobiller arasında yeni standartlar belirlemek’ sloganıyla yeni R8, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda yer alacak.

R8’in yayımlanan ilk resmi fotoğrafında, ön taraftan sadece ufak bir bölüm gösteriliyor. Bu fotoğrafı, R8’in geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan casus fotoğrafıyla da karşılaştırabiliriz.

Yayımlanan fotoğraftan başka, Audi tarafından açıklanan yeni bilgiler de mevcut. R8’in ön farlarının her ikisinin de içerisinde, 37 adet LED ampul bulunduran yeni LED far teknolojisi kullanılacak ve bu LED farlar standart olarak sunulacak. Tabi fazladan para ödeyerek, opsiyonel yüksek hüzmeli lazer farları da alabilirsiniz. Her bir lazer farın içinde, lazer bir modülün yönettiği dört adet yüksek yoğunlukta diyot var. Bu sistem sayesinde mavi lazer ışık, saf ve güçlü bir beyaz ışığa dönüşüyor. Dışarıdan bakıldığında da lazer farlar, normal LED farlardan daha net bir şekilde fark edilebiliyor.

İkinci nesil R8’in motorları hakkında Audi’den henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, 5.2 litrelik 578 hp güç üreten yeni bir V10 motor bekleniyor. Ayrıca küçük hacimli turbo beslemeli bir motor ve oldukça güçlü bir dizel motor da R8’in kaputunun altında yer alabilir.

2015 Audi R8, önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda üstündeki örtüyü kaldıracak. Bu örtünün altında ayrıca, R8’in tamamen elektrikle çalışan bir e-tron modeli ve benzinli bir motorun, elektrikli bir motorla beraber görev yaptığı bir plug-in hibrit versiyonu da ortaya çıkacak.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu