Haberler

Küçük kardeşe Trophy dopingi




Dün sızan bilgilerin ardından Clio RS 220 Trophy EDC, Cenevre’de resmi olarak tanıtıldı. Standart Clio RS ile Trophy arasındaki en belirgin fark motor kaputunun altında oldu. 1.6 litrelik 4 silindirli ünitede 20 HP’lik bir güç ve 20 Nm’lik bir tork artışı söz konusu. Bu artışlar sonucunda aracın güç ve tork değerleri 220 HP ve 260 Nm’ye yükselmiş durumda. Aynı zamanda aracın devir limiti de 6500 rpm’den 6800 rpm’e yükseltilmiş, bunun yanında 4. ve 5. viteslerde aktif hale gelecek şekilde ayarlanmış “torque boost” fonksiyonu ile geçici olarak 280 Nm tork elde edilebiliyor.

Haliyle değişiklikler motorda bitmiyor. Çoğu kişinin motordaki ufak güç artışından daha fazla ilgisini çekecek bir güncelleme de EDC çift kavramalı şanzımana gelmiş. Normal ve Sport modlarında %40, Race modunda ise %50 daha hızlı vites geçişleri sunacak olan EDC şanzıman, bu performans artışını yeni bir yazılım kalibrasyonu sayesinde gerçekleştirebiliyor.

Clio RS 220 Trophy EDC, standart olarak 18 inç “Radical” alaşım jantlarla, ve bu jantları saran 205/40R18 ebadında Michelin Pilot Super Sport lastiklerle piyasaya sürülecek. Otomobilin direksiyonu %30 daha hızlandırılırken, start-stop sistemi yalnızca Normal modunda aktif kalacak. Trophy; standart Clio RS’e göre önde 20mm, arkada ise 10mm daha alçak ve revize edilmiş yaylar arka tarafta %40 daha sertleştirilmiş. Bu yeniliklerin yanında otomobilde daha sert amortisörler, kabartmalı deri direksiyon simidi gibi ufak iç mekan detayları, opsiyonel Renaultsport Monitor telemetri sistemi ve “Trophy” iç mekan paketi de yer alıyor. “Trophy” paketi Clio’ya ısıtmalı deri spor koltuklar, havalandırma ızgaralarında krom detaylar ve havalandırma çerçevelerini, vitesi ve kapı kollarını kapsayan bir karbon görünümü ekliyor.

Clio RS 220 Trophy EDC’nin satışına Haziran ayında başlanacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. caddede iyi ses kasılır bunla. opel oopsuna polonun gti ına şekil olarak 10 basar. vericen sinan abiye bunu,,, vututu da vututu 😀

    1. Ah o saçma 18cc olmasa, keşke benim ülkemin vergi sistemi birazcık düzelse.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu