Testler

Tosun Paşa: Hyundai i20 1.4 CRDi Style+




  • Motor: 1396 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 90 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 240 Nm @ 1500 – 2500 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 11 sn
  • Son hız: 175 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6 litre/100 km
  • Ağırlık: 1337 kg
  • Bagaj hacmi: 301 litre
  • Fiyat: 55.600 TL

 

Esnek motor
+ 6-ileri şanzıman
Dengeli yol tutuş
İzolasyon
Arka yaşam alanı
Müzik sistemi
5 yıl garanti

– Ağırlık
– Performans
– Tüketim
– Konfor
– Fren pedalı

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

143 Yorum

    1. şuanda yükleniyor bi yarım saat sonra yüklenir. bende merakla bekliyorum 🙂

  1. fotoğrafları inceledim
    video da yükleniyor sanırsam
    fotolar bu kadar güzel ve ayrıntılı olabilirdi
    işin kalitesi burdan belli oluyor tebrikler otopark

  2. bir onceki nesilde benzer motor vardı..performans hissini herkes seviodu..demek biz güclü seylere binmemişiz:)

  3. Bişey sorcam bende s3 var ondan girince siteden atıyor bi bakarmısınız.

  4. ağırlık konusu bana abartı gibi geldi… 1337 bir astra kadar ama B sınıfı, isterseniz değerleri tekrar kontrol edin bir hata var gibi
    hyundai sitesinde en hafif 1055, en ağır 1233 boş ağırlık görünüyor

    0-100 de 11sn motoruna göre çok hantal da sayılmaz video daha yok ama performans kötü denemez, polo da 75 lik motor var 13sn de çıkıyor fiestada aşağı yukarı aynı, ama çok yakıyor derseniz her hyundai kia modeli için geçerli yakıyor araçları yapacak birşey yok 🙂

  5. :).. güzel test olmuş.. emeğine sağlık kardeşim
    zaman bulursun da karşılaştırma testide yakında gelir inş..

  6. Ses sistemi konusuna pek katılmıyorum.Evet elektronik,pop vs bu tarzlarda günü kurtarır.Fakat bi Rock,Metal vs ile deneme yapsaydınız keşke.Muazzam derecede kötü.Aşırı derecede parlama var üst frekanslarda.Sesler çok karışıyor.AUX’dan bağlantı rezalet,USB biraz daha kurtarıyor.Radyo çok daha iyi.

    1. Bu arada yokuş kalkış destek sistemine gelince.Eğer hafif eğimlerde fren pedalını köklerseniz devreye giriyor yokuş kalkış destek sistemi.

  7. 75 hp 225 nm 2012 model 5 ileri manuel i20, yavaş olmasına rağmen verdiği his açısından beni belli bir sürate kadar, ara hızlanmalarda tatmin ediyor. Aynı Yeti testindeki durum söz konusu: ( http://www.otopark.com/2014/09/27/herkul-skoda-yeti-1-6-tdi-ambition/ ). Araba gerçekten yavaş, ama size hızlanırken iyi hissettiriyor. Yeni i20’de ne yazık ki ağırlık nedeniyle bu hissiyatın olmamasına gerçekten üzüldüm. Eski i20, tork patlaması sayesinde az da olsa sizi bir anlığına koltuğa yapıştırıyor. Şöyle diyebilirim ki, neredeyse kendisinden 50 kg daha ağır olan 128 hp ve 260 nm’lik Accent blue ile belli yerlerde hemen hemen aynı hissi veriyor.
    Hyundailer’in dizellerde sıkıntısı ise yakıt tüketimi. Rakiplerine göre fazla yakıyor. Araba yüklendiğinizde hemen depoyu boşaltmaya başlıyor. 75 hp olsa bile 😀

  8. kitap gibi incelemelerinize devam ediyorsunuz, keşke ingilizce alt yazılar da olsa, bu profesyonelliği dünya da görse..

  9. Bilgiye doyduk. Bu inceleme şekli daha çok tuttu sanki. Performansli kullanim videoya ayri bir hava katiyor Sonuç: Özellikle fiesta ve polo’dan geride bir otomobil. Diğerleri tartişmaya açik.

  10. Arka silecek Yaris’te de 2 kademeli. Test ettiniz ama gözünüzden kaçmış sanırım. Videoda ilk defa bu araçta görüyorum diyorsunuz.

  11. Sinan bey olduğu zaman 0-100, fren ve viraj testi yapmıyorsunuz.Eğer hep öyle olacaksa tek başınıza test etmeye devam edin 🙂 Emeğinize sağlık..

  12. Test cok güzel olmus ama gözümüz Sinan Koc’u arıyor sohbettede göremiyoruz ne zaman gelicen :/ :/ :/ ?????

  13. Çok güzel bir test olmuş özellikle girişteki müzik ve görüntüler çok iyiydi emeğinize sağlık

  14. i30 gibi ağırlık sorunu var. demek hafif olsa sınıfın en iyisi olcaktı.

  15. 0-100 11 saniye ise fena değil ama son hız çok düşük gibi geldi.

  16. Test her zamanki gibi harika olmuş, direksiyon konusundaki soruma da cevap verdiğin için ayrıca teşekkür ederim And abi 🙂

  17. beyler müsait olduğunuz bir zaman bir test videosunda 4’ünüzü bir arada görmek isteriz özledik valla

  18. bu testi izledikten sonra test ve sonuç konusunda terazinin adil olmadığına karar verdim..ve canım sıkıldı ve haksızlığa gelemiyorum..şimdi herkeze soruyorum 2006 honda city denen japon spastiği arabası görünümünün dışında her konuda süper bir araba olsaydı alırmıydınız
    bir arabayı en başta almayı düşünebilmem için beğenebilmem gerekiyor…i20 tasarım olarak sınıfında şuan için tek mükemmel araba..evet polo ve corsa almak istiyorum az yakıyor..ama beğenemiyorum kardeşim çirkin ve küçük tipsizler..araba güzel olunca bazı eksiklerine razı oluyorsun.. tasarım çok önemli nasıl bunu es geçersiniz..ayrıca testinizi birisi puna bakmadan dinlese 4 den aşağı puan vermemiştir dersiniz..olumsuz çok birşey bulamadım..araba ağır olunca haliyle konfor tüketim performans etkileniyor..bunu zaten herkez görüyor arabanın verileri ortada..bence arabanın şu an için sınıfında çıtayı yükselttiğini düşünerek dizel de donanım eksikliği de giderilirse lokum kıvamında bir araba olur..sürüş dinamikleri normal kalite normal tasarım mükemmel donanım eksik..bu araba en az 3.5 puanı hakediyordu..saygılarımla

    1. görüntü göreceli kavramlar olduğu için o konuya girmiyolar. sana katılıyorum ama yapacak birşey yok. bana görede puan düşük geldi.

        1. bu arkadaşların testleri başka hiçbir yerde yok..kendilerini kutluyorum ama bu da eleştiremiyeceğimiz anlamına gelmez..birbirimizi pohpohlamak yerine yeri geldiğinde uyarmalıyız ve yapıcı bir şekilde eleştirebilmeliyiz..fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim..

          1. sonucta vıdeoyu ızledık. onemlı olan orası.öğrenceğimizi öğrendik. puanlamaya çok takılmamak lazım. araba ağır bana göre çok olumsuz değil. teneke hissi vermiyor en azından:)

        2. Neden? Piyasada mükemmel araba yok ki, birinin iyi olduğu yerde diğeri zayıf.

    2. Haklı olduğun noktalar var ama dış görünüşü işin içine katarlarsa objektiflikten uzak,haksız sonuçlar ortaya çıkabilir. Bana kalırsa araçları fiyat,performans,yakıt tüketimi ve donanım kulvarlarında irdelemek çok daha mantıklı ve yararlı. Dış görünüş fazla subjektif bir ölçüt

      1. evet kesinlikle aynı fikirdeyim..cevabın için teşekkür ederim..ben sadece tasarımın da 5 puanın içinde bir payı olması gerektiğini düşünüyorum.

    3. Corsa’nın neresi çirkin? Tasarım görecelidir ama 10 kişiden 9 u beğenir Corsa’nın tasarımını.

      1. evet bu resmini attığın corsa güzel..alalım hemen nerede? aslında önceki arabam golf 7 idi..ve sattım..daha düşük segmentteki arabaları o yüzden beğenemiyorum..ama i20 bu konuda hem o segmentteki tasarım dinamizmini veriyor hemde golf kadar pahalı değil..

        1. sen i20 filan mı aldın naptın? 55k’yı bu arabaya kolay kolay kimse vermez. verende arabadan anlamayan adamdır. kendi görüşüm bu. 3 bile bu arabaya çok olmuş.

          1. almadım..almayı da şuan düşünmüyorum..çünki deri koltuk digital klima vs. dizele gelmesini bekliyorum..eğer onlar gelir o arada da daha mantıklı birşey çıkmazsa düşünebilirim..fakat yeni corsanın tasarımını daha iyi bekliyordum polonunda tasarımı artık bıkkınlık verdi o yüzden yeni i20 yi kutluyorum..motor konusunda atak yaparlarsa çok daha iyi olacak..

      2. 59 bin liraya full Corsa 1.3 dizel ve 54 bin liraya full 1.0 turbo benzinli Corsa alınabiliyor

    4. Otopark.com araba test ederken dış görünüş gibi sübjektif konulara genellikle değinmez. Bu durum ilk testlerinden beri böyledir, nadiren arabanın tipinden bahsederler. Hatta bu konulara değinen programlarla dalga geçerler(Akıcı Tasarım :D).

      1. bir arabanın tasarımı iç dinamiklerinden ağırlığından çarpişma testlerindeki sonuçlarına kadar bağlantılıdır.en başta bu testi izlememizdeki sebep araba almak için fikir sahibi olmaksa görünüşünde içinde olduğunu hissettiren argümanlarla birleştirip bize sunulmalı.bu çok daha gerçekçi olur diye düşünüyorum..cevabın için teşekkür ederim..

    5. size kesinlikle katılıyorum
      3 puan bu araba için çok az geçen sene test edilen polo 1.4 yerden yere vuruldu oda 3 puan
      i30 testi yapıldı oda ağırlığı yüzünden eleştirildi ama 4 yıldız aldı tek suçu ağırlık olan araç için 3 yıldız çok az bu arada bu arabaya 3 yıldız bile çok diyen arkadaş kendisi arabadan anlamıyo belli

      1. Yerden yere vurulan Polo makyaj öncesi Polo sanırım. Makyajlanmış olanların testlerini izleyin isterseniz, onlar baya beğenildi. İ30’un 4 yıldız almasının nedeni fiyatına göre çok donanımlı olmasıydı. O donanımda bir Golften 20bin TL ucuza denk geliyordu.

  19. aslında bir önceki nesil 1.4 crdi ye göre 20nm tork daha fazla bence ağırlık yerine göre avantajlı veya değil belki yakıt açısından bir eksi ama ağır olması insanı daha güvende hissettirebilir açıdan daha artı bir özellik olarak değerlendirilebilir ve diğer yorumların bazılarına katılıyorum 0-100 11.0 sn az değil özellikle fiestaya baktığımızda artık sadece 1.5 tdci 75 bg 180 nm motorla satıyorlar ve çok zayıf kalıyo bence

  20. 2011 Suzuki Splash’te de arka silecek iki kademeli. Ben bunu normal bir şey sanıyordum, değil miymiş?

  21. Güzel bir test olmuş eline sağlık. Şanzımanın özellikle uzun yolda bayağı ekonomi yaptıracağına inanıyorum. 2000 devirde değil ama ortalama 2500-2750 devirde falan bu araçla sanırım 4.5-5 lt civarı ortalamalar yakalanabilir gibi. Ama boş ağırlığı ciddi fazlaymış, C segment Toyota Auris bile 1265 kilo civarıydı ve torku 205 nm idi, tahminen bundan daha iyi giderdi..

    1. Gerçi testi yapılan Auris’te cam tavan, park sensörü gibi donanımlar yoktu ama olsa bile bunun kadar ağır olmazdı eminim.

  22. Bence videodaki anlatıma göre puan biraz zayıf kalmış.Ben izledikten sonra puana baktım biraz şaşırdım açıkçası.Tamam arabanın eksileri var ağırlık vs gibi..Ama bence B sınıfında en çok tercih edilen fiesta ve polonun en güçlü alternatifi..Hatta onların yerine geçicek bi tasarım var ortada(Benim fikrim bu göreceli tabiki)..ben en azından 3.5-4 puan beklerdim..Ama And Abi’ninde vardır bi bildiği:)..Elinize sağlık..

  23. and abi bu arbayı denerken ki videolarınızı koymanız çok mutlu ediyor testlerin devamını bekliyoruz ve dediğin gibi arabaları karşılştırmanız bi videoda daha iyi olur

  24. Testi izledikten sonra puanina baktim cidden pes.Testi izlerken 4 puan alacagini dusunmustum fakat agirlik ve performanstan 2puan kirmissiniz.

    F sinifi agirligina ve A sinifi 13-14sn 0-100u olan S60a 4 yildiz vermen tam fiyasko olmus.

      1. Tuketim,Performans ikilisi haricinde eksisi bulunmayan arabanin hakki 3 mü? Clio ile ayni puan?

        Bu arada ilk defa seni vag olmayan bi arabaya yorum atarken gordum Fanboy 🙂

        1. SAdece tüketim performans değil yalnız eksileri, başka şeylerden de söz edildi teste.Demek ki Clio sandığınız kötü araba değilmiş. Kullandınız mı bilmem. Ben alma aşamasında ikisini de kullandım. Clio bu arabadan 200 kg hafif. Çıkarsan bu araçtan 200kg’yi, ellinde birşey kalmıyor ki.Tüketim performans diyorsun, dizel araba ortalama 6 lt yakıyor, ki bu rakam Clio’da 4-4.5 lt. Ben I20’yi biraz şuna benzetiyorum. Elinde bir kadın var. Pek bir özelliği yok. Bol silikon takviyesi, sarı saçlar, topluklu ayakkabı ekliyorsun. Sonra diyorsun ki bu araba çok iyi, hayır değil.. Eskiden fiyat avantajı vardı, artık o da yok.

          1. bence senin slikon sarı saç örneğin clioya daha çok uyuyor arkadaşım 65 bin tl ye gt line clio dizel edc aldı yani kısaca en dolusunu aldı dışardan baktığım zaman gayet süslü renkli bir havası vardı ama içine bindiğimde bütün izlenimlerim değişti özellikle ön konsoldaki plastik kalitesi kapılardaki plastik kalitesi and abinin test ettiği gibi kapı kilit sesi bana gerçekten 65 bin tl yi haketmediğini gösterdi sonuç olarak özellikle iç kalitesi olarak i20 clioda bayağı bir önde not:i20 ye de binme imkanım oldu hemde test aracının aynı renk elit donanım olanı

            1. Bence Clio’da GTLine gereksiz bir paket, Iconun donanımı gayet yeterli. Yüksek fiyatlı araçlara gitmezseniz EDC DSG ile piyasadaki en iyi otomatiklerden. Dizel Clio parasına neredeyse şu İ20’yi alabiliyorsunuz. Clio’nun tek zayıf noktası o saydığın şeyler, başka küçük ayrıntılar var ama can sıkmıyor. Onların haricinde var mı bir eleştiriniz? Bu arada Fiesta’yı bilsem onla karşılaştırırım bunu, yani kafamdaki referans o olduğu için Clio üzerinden tartışıyorum. Binmek değil, ben I20’yi yaklaşık 2 saat kullandım, ama benzinli otomatikti. Her gün kullandığım adım gibi bildiğim rotada, Clio, Corsa ve C-elyse ile geçtiğim yerlerden geçtim.(Kağıthane, Maslak, Cendere yolu, Ayazağa)Yani hepsini karşılaştırabiliyorum. Motor şanzıman rezildi, daha fazla çirkinleşmeyeceğim o konuda :D. Ben bu arabaya kötü demem ama sanıldığı yada beklenildiği kadar iyi değil baştan beri onu söyleye çalışıyorum. Ondan, bundan, dergiden, forumdan, başkasının sürüşüyle falan da değil, direkt kendi kullanımım sonucu bu. Bu arabadan çıkarın o 200 kg’yi, o sizin tokluk dediğiniz, karşılığında Clio’ya teneke dediğiniz hissin ta kendisi var diyorum. Hiçbiri bedava değil, neden bu birini yüceltmek için diğerini yermek anlayamıyorum

              1. benim amacım hiçbir aracı yüceltmek veya ermek değil bende her insan gibi hyundaiye ön yargılı bakanlardandım ama ben şunu belirtmek istiyorum bugün clio polo fiestayı gırtlak dolduğumuz zaman 60 bin tl yi geçen rakamlara ulaşıyoruz ve bu araba en full 55 bin tl yi buluyo ve donanımsal hacim olarak hiçbir eksisini görmüyorum aksine fazlası bile var hee tek eksik noktası dizel otomatiği yok bugün çoğu polo kullanıcılarında i20 ye karşı ön yargı var işte tenekeymiş kalitesizmiş vb.wolsvagen özellikle poloyu pahalı satıyor ve en fullünü alsan bile daha bir çok opsiyonla karşılaşıyorsun örn:alaşımjant,sisfarı vb. ya bu kadar saşmalık olamaz. yani benim demek istediğim ön yargıları kıralım bir de clionun tek zayıf nokatası saydıkların demişsin bu zayıf noktalar inanki insanı güvensiz hissettirebilir yani insanda tenekeye biniyorum hissi uyan dırabilir

                1. Ben hiç güvensiz hissetmiyorum yada teneke hissi oluşmuyor. Clio kullanırken, Polo, Corsa kullanırken ne hissediyorsam aynısını hissediyorum. Hissetmeyle güvenlik olmaz. 61.000 tl para verdiğin Polo’da 2 havayastığı var yahu 2, en baz Clio’da 6 tane. Nasıl karar vereceğiz hangisi daha güvenli diye?
                  B sınıfı dizel otomatik araştırırken mecburen Clio aldık. Benzinli olsa seçenek çok ama benzinli almak gibi bir opsiyonumuz yoktu. Koskoca Ford’un dizel otomatik Fiesta’sı yok, Polo sunduklarına oranla çok pahallı, 208 fena değil ama ona da tasarım olarak alışamadım, bizim için en optimumdaki Clio idi. Manuel dizel alacak olsak 1 dakika düşünmeden Fiesta alırdım. Otomobil alım kriterinde bir sürü nokta var. Örneğin bir araç kafamdaki 10 kriterden 7 tanesini karşılıyorsa bence alınabilir kategorisinde. İşte o geri kalan 3 de 7’nin hatırına katlanabilen şeyler oluyor. Örneğin bu İ20 dizel değil de, benzinli otomatik olsa şu testten 2.5 yıldız ancak alırdı.

                  Son olarak B sınıfının olması gerektiği fiyat şu ankinden az 6-7 bin altı. Şu vergiler Avrupa’da olsa millet sokağa çıkar, isyan eder. Umarım anlatabiliyorum derdimi 😀

        2. Her zaman ki ritüelinde teneke gibi tınlıyorsun Mobb. Vag deyince işin içine Audi,Bentley,Bugatti,Lamborghini, Porsche, Ducati girdiği için kendimle gurur duydum. Teveccühün canım. Performans tüketim gidince geriye 3 kalması doğal.

        3. Arabadan sadece performans ve ağırlığından dolayı puan kırılmamış. Dolaylı yoldan süspansiyon ve tüketimden de puan kırılmış. Kısaca bu araba bu eksiklerinden dolayı Polo ve Fiestadan bariz geride olmasına rağmen fiyat olarak çok yakın, mesele de bu zaten.

      2. Ki dedigimin mantigini anlamaya calis.Giden puanlar performans,agirliktan gitmis gibi gorunuyor.S60 da neredeyse F sinifi agirligina sahip ve o siniftaki butun arabalardan kotu performansi var.Ona 4 verildi.

    1. Volvo S60 ile Hyundai i20’yi kıyaslamak? Kaldı ki S60’ın rakiplerine karşı bir sürü de avantajı vardı. Ayrıca S60’ın ağırlığının sebebi gereksiz değil, güvenlikten ötürü. Ancak Hyundai i20’yi bu kadar ağır yapan şeyler çok daha basit sebepler, yani donanım gibi.

      Rafine mi? Değil -ki konfordan 1.5 yıldız almış-, iç mekanda halen çağ dışı görseller kullanılıyor, 50.000TL para veriyorsun ve o ekran, o manuel klimalar, havalandırma kanalı yok, kol dayama yok, bardaklıkta tutacak yok, cam tavan tam olarak açılmıyor, ön ışıklandırmalar Renault Symbol’den esinlenme manuel ve ışıklandırmalar -bence- küçük ve yetersiz, arka koltuklar tam olarak yatmıyor, motor güçsüz, GEREKSİZ bir şekilde ağır ve neden 4 yıldız değil?

      S60’ta ise eksilerin dahi bir sebebi vardı. Güvenlikten ötürü, konfordan ötürü, rafine olmasından ötürü, malzeme kalitesi, şusu, busu. S60 C serisi seviyesinde bir araba olmasına karşın E serisine kafa tutabilecek bir arabaydı -videoda geçiyor-. Belki de bu yüzden fiyasko (!) dur.

      1. sen belliki i20 nin içine binmemişin B sınıfı arabalarda kol dayama genellikle katlanan tipte olur i20 deki kol dayama üst sınıflardaki gibi
        cam tavan tam açılmıyo demişsin B sınıfında açılabilen panoramik cam tavan yok bunu ilk hyundai yapmış sen açılmıyor yazmışsın
        arka koltuklar tam yatıyor ama bagajda kademe olmadığı için kat var orada
        bu araba ağır ama teneke gibi değil kapının tok kapanıından belli hava sıkışmasından belli bu yüzdende ağır olmuş üstteki arkadaşda s60 la kıyaslamamış puanlamasını karşılaştırmış

    2. S60’ın o ağırlığı ve performansı olmasa direk 5 yıldız alırdı zaten :D. Arabanın tek eksiği motoru.

  25. Kendi test sürüşümde nelere dikkat ettiysem çok benzer şeyler söylendi. O zaman lansman fiyatı vardı ve uygundu, ancak şimdi kim 55.000 verir bilmiyorum. 50.000’den fazla verilmez, ki bu donanım en üst donamım değil. Dizel+otomatik+Elite olsa yaklaşık 60.000tl’ye falan gelir herhalde. Maşallah diyorum.

  26. hyundai arabalarını bu kadar gereksiz ağır yapması ilginç, i30 da böyleydi i20 de.

    1. Hocam o sessizlik ve olgunluğun eksi yönü. Ya hafif ve kiminin deyimiyle teneke olacak, yada böyle tosun paşa 😀

      1. Hafif olan tenekedir eskide kaldı artık hocam. çok uçuk bi örnek olcak fakat Koenigsegg One:1 bununla aynı kiloda 😀 Fiesta ve Polo ise yaklaşık 200 kg daha hafif

        1. Aynen öyle. Ama o konudaki tüm argümanı Clio’ya bağlıyorlar, ondan dedim. Bu arada Koenigsegg için mazeretleri de şu olur, ama o spor araba. Ulan o da araba, bu da. Tüm üreticiler uğraşıyor arabayı hafifletmek için, bizimkiler hala ağır araba iyidir kafasında.

          1. hocam elbet hafif araba yakıta katkısı daha iyidir ama şuan arabaları hafifletmek için malzemeden çalışıyor. golf mk6 da arkası tam bağımsızken şimdi torsıyona dönmüş. ama karportayı zayıflatmamıs. reno vb arablarda ise kaportadan çalış. en ufak dokunmada bükülüyor yamuluyor. düzeltilmiyor. sonra değişiliyor mecbur.titiz bir kullanıcı için sıkıntı. dolu yağıyor araba ezik olduğu gibi. 1990 model mercedesde hiç bişe yok. ondan sebep kaportada önemli gözümde. hyundain ağır olması ise mühendislik hatası bence. iyi çalışmamışlar üstünde ama iç mekan olarak çoğundan ilerde.

            1. Yapma etme, en ufak bükülmede yamulma olayıyla mı tartışacağız yahu. Artık aşmadık mı bunları? O 1990 model Mercedes belki çok kalitelidir ama güncel bir araçla çarpışmasında ben içinde olmaz istemem. Mesela şu video açıklıyor. https://www.youtube.com/watch?v=emtLLvXrrFs

              1. aşmakla ne alakası var hocam. araba alırken hasar kaydına bakıyomusunuz. sağlam bır arabada macunsuz ve degısımsız onarılabılıyoken zayıf kaportaya sahıp araclarda mecbur degısım ve bı suru macun oluyor. çünkü düzeiltilemiyor. ben şasesi sağlam olmasın demiyorum. kaportasıda sağlam olsun dıyorum. en ufak carpmadan panjurun ayakları far ayakları kırılmasın yada taş vurdumu boyası atmasın hemen. arabasına düşkün kişiler için önemli.

                1. Öyle bir üretim artık mümkün değil ne yazık ki. Artık dünyadaki üretim tarzı değişti, sadece otomotivle de alakalı bir durum değil.Piyasadaki “çakal” tabir edilen adamlardan dolayı ben 2. el araç almaya hiç sıcak bakmıyorum. Ancak çok yakın tanıdığım bildiğim araç olursa düşünürüm. Sıfır alıp en az 5 yıl kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Ha Avrupa’da olsa işler değişir tabi.

    1. Aynı Fikirdeyim And biraderim genelde güzel şeylerden bahsediyor ama puanlar biraz düşük çıktı 🙁

  27. İ20 ile ilgili Traji komik gerçeklerden bahsedeceğim.
    Ben bu arabayı bir akrabama almasında yardımcı oldum. Fakat araştırması yaparkende çok acı gerçekleride öğrendim.

    Bu araba Turkiye’de üretiliyor. Avrupaya dağıtılıyor. Her ay üretilen 7500 araç Turkiyeye gerisi avrupaya gidiyor.
    1. İngilterede bu araba 8 farklı donanımla 4 farklı motor ile satılıyor. Biz ise sadece 3 donanım paketi ve 3 motor ile alabiliyoruz.
    2. Avrupalılar en dandik pakette bile 6 hava yastığı ile alabilirken, bizlere en baz pakette 2 havayastığı ile satılıyor. Sanırım Turkiyede nüfus planlaması için böyle yapıyorlar. Yada türklerin canı patlıcan.
    3. Avrupada, elit donanım 1.4 otomatik 65,753 tl satış fiyatı var.
    Elit donanım 1.4 dizel ise 68,436 tl satışfiyatıyla satılıyor.
    Bu ücretin %20 si ortalama ithalat vergisi olduğunu düşünürsek, 12000 tl vergi alınıyor.
    Yalnız , en üst seviye iki paket arasında 2000 tl fiyat oynuyor.
    Türkiyede en üst seviye 1.4 otomatik elite 51.600tl satış fiyatı var. Ama bir alt seviye donanıma sahip i20 dizel style arabayı 53.100 tl alıyoruz.
    Avrupalılar bu style paket i20 dizele 58,098 tl ödüyor.

    Kısaca özetlersek, Avrupalının ucuza aldığı style paket i20 dizel, bizde en üst model otomatikten bile pahalı.

    Turkiye de alınacak en ucuz i20 versiyonu 1,4 otomatik elite ama dizel rantından dolayı millet 10 binlara fazla para ödeyip üstünde müzik seti ve 2 havayastığından ibaret dizel motor alıyor. Hyundai türkiyede üretiliyor olmasına rağmen resmen vatandaşı sömürüyor.

    1. Aynı durum i10 da da var , Mesela i10 da style ve elite var , elite en üst donanım ama sunroof – start stop butonu – ısıtmalı direksiyon – gibi gibi donanımlardan yoksun , belki biz parasını verip en iyisini istiyoruz ? Madem ülkemizde üretiliyor neden en iyisine biz sahip olamıyoruz ?

  28. 0-100 performansı 11 sn değil verilerde bir yanlışlık var. Zaten son hızı 175 olupta 11 sn de hızlanması da makul değil. O ağırlığıyla 90 beygirin o kadar performanslı olması da mümkün değil. Yani araba söylenildiği gibi hantal. Hyundai’nin sitesindeki yazan 11 sn yanlış. Aynı kilo şanzıman ve motordaki rio 14 sn de hızlanırken i20’nin 11 sn de hızlanıyor demeleri komik olmuş. Yakında düzeltirler umarım bu hatayı. Ah be hyundai hala araba hafifletmeyi öğrenemedin hep makyaj hep makyaj şu araba rakipleri gibi hafif olsa performans-tüketim ve albenisiyle çok güzel bir alternatif olurdu.

    1. Merhabalar , 2013 Kia Rio dizel sahibi olarak fabrika verisi değerleri maalesef Türkiye de satılmayan 70 hp lik 1.1 litre dizel motorun verileridir . Normalde Riolarımız 12-12.4 saniye arasında 0-100 değeri sunuyor . Bizim motorlar 220 nm tork üretiyor Hyundai i20 de 20 nm daha fazla tork üreten bir ünite koymuş belki yazılımla yada farklı bir turbo mu kullandı bilemiyorum . Kesinlikle Arabalarımızın diet yapması lazım , Vw Mazda gibi olmalı bizim Koreliler 😉

      1. Evet 14 sn kadar hantal değil rio ve aynı yılın makyajlı i20 si, hızlanma teslerinde dediğiniz gibi 12-12.5 sn civarı çıkıyordu. Gerek kia gerek hyundai performans verilerini internet sitelerine doğru girmeyi öğrenemediler 🙂 Aynen güzel bir diyetle güzel değerlere sahip olabilecek araçlar ikiside.

  29. Mükemmel bir test olmuş, bundan daha detaylısı olmaz artık, son noktası bu. Elinize sağlık.

  30. Golf 7 GTI incelemesinde yapılması gereken sürüş dinamikleri testi i20 de yapılmış 🙂

  31. o degilde devirleri saymaya gerek yok zaten kamera gosteriyor kac binde oldugunu 🙂

  32. bişey demek istiyorum, önceden Sinan abininde bulunduğu testlerde diyelim yerime yattım son kez baktım test var ama hala işleniyor ben o videoyu izlemeden hayatta yatmazdım şimdi ise dün akşam yattım baktım video var ama işleniyor dedim sabah izlerim yat zıbar Sinan kendi kendime. Sizden ricam lütfen Sinan abimiz gelsin testlere bi şekilde bu şekilde sürekli araba hakkında bilgi bilgi sıkıyor bi zamandan sonra Sinan abi olunca bi tatlılık geliyor komik ortam geyik + otomobil bilgisi ve bu şahane oluyor Opel İnsignia testi gibi yada Cupra.. Lütfen And abi

    1. bi zamandan sonra sıkıyordan kastım 30 dk testin 30 dk bilgi ve bu araba zaten hiç ilgimi çekmiyor ve sıkılıyorum diyebilirim ama Sinan abi olsa idi arabayı ya dinazora yada ayı’ya bişeye benzetir bişeyler yapardı test eğlenceli olurdu biraz daha bu yönde gitse tv programlarına dönecek

  33. Benim anlamadığım birkaç nokta var. Birkaç aydır araştırma yapıyorum araç alacağım için. Elimde iki aydır kiralık 2014 model Toyota Corolla 1.4 dizel otomatik vardı. Corolla’da 90bg güç, 210n/m tork değeri var. Bu araçla yaklaşık 10000km yol yaptım. İstanbul’da yaşıyorum ancak bu kilometrenin yaklaşık 8000km’di şehirler arası yapıldı. İki ay sonunda 100km de ortalama yakıt tüketimi 4.9 litre oldu. Bu değeri şehirler arası değer olarak kabul edebiliriz. Şehirler arası ortalama 130km hızla kullandım. Corolla 1290 kilogram ağırlığa sahip. İ20’ye gelince 1.4 crdi 90bg güç ve 240n/m tork değeri sunuyor. Araç ağırlığı 1300 kilogram dolayında dersek şehirler arası 4.9-5.0 litre civarında yakmalı ki yaklaşık 25 dakikalık 110km’ye hız sabitleyerek yaptığım test sürüşünde 4.7 litre yakıt tüketimi verdi. İstanbul trafiğinde her aracın yakıt değeri gereksiz artıyor. Corsa için de böyle fiesta için de. Neden yakıt tüketim değeri bu aracın fazla bulunmuş pek anlayamadım. 3 yıldır fiesta kullanan bir arkadaşım şehirler arası 4.7-5.0 litre arası yaktığını söylüyor. Bu değer tarafikte 6.0 litre dolaylarına çıkabilir, normaldir. Zaten daha ne kadar düşebilir ki yakıt tüketimi? i20 de diğer b segmenti araçlar gibi 0-100km süresi baz alınarak tercih edilecek bir otomobil değil. Çok zorlanırsa gereğinden fazla yakması normaldir. Zira aracın üretim amacı o değil. Bu durum yalnızca i20 için değil fiesta ve çorsa için de geçerli değil mi? Yanılıyor muyum? O yol dinamikleri testi kısmındaki kullanım ile corsa ve fiesta da 6.0 dolaylarına çıkmayacak mı?

    1. Merhabalar , bende 2013 model 8000 km de Kia Rio var , i20 deki motorun 20 nm daha az tork üreteni yine 90 hp 6 ileri manuel ,geçtiğimiz hafta 5 kişi Üsküdar pendik ordan hızlı feribot yalova ve Bursaya gittik , haftasonu Bursada trafikte dolandık ve Uludağa tırmandık , bir sonraki gün Mudanya ordan Tirilye akabinde akşamı Körfezi dolaşıp eve vardığımda 550 km yolu 5 litre ortalama ile gitmişim . Yani bu arabalarda daha fazla ekonomi potansiyeli var biraz uzun anlattım ama 😉 ortalam süratimde bu yolculukta 43 km saat idi ..

    2. Şehirler arası fiesta ile 4.7/5.0 yüksek değerler , 2012 fiesta 1.4 tdci 70 beygir motor ile şehirler arası çok rahat 3.9 / 4.3 gibi değerler elde edebiliyorsunuz . ben 110-130 arası gitti bana gösterdiği değer 4.3 idi .

      1. Aynı araç bendede cruise controlde 130 la (3bin devir)gidersen ortalaman 6.5 olur,90 la(2bin civarı) 4lt, 110 la (2bin 500 devir)5 lt olur,epsini bizzat denedim.

      2. 110-130 arası diye bir tabir çok doğru değil. 110’da devir 2500 dolaylarındayken, 130’da 3000’ne geçer. ve 130’la gidip ister fiesta ister corsa olsun 3.9 gibi bir değer yakalamanın mümkün olmadığını düşünüyorum. İmkansız gibi bir şey. Ancak 90km/h ile sabit gidilirse 4.0 gibi değerler yakalanabilir diye düşünmekteyim. Ama 0 şekilde Hyundai i20’de rahatlıkla 4.5’in altına düşecektir.

  34. ayrıca daha önce konuda aynı güzergah ta 1.2 tsi golf üm daha az yakmıştı demiştim, satış görevlisi inanmayınca benimkisi ile de tur atmıştık, tamamen ağırlıktan kaynaklanıyormuş. golf 7 ile aynı kilo üh

  35. Gündüz testi izledim, gece de yorumları okudum. İkisi de çok keyifliydi valla 🙂

  36. Bir saatten beri bu testinizde kusur bulmaya çalışıyorum. Vallahi bulamadım. Mükemmele daha fazla yaklaşılamazdı. Kesinlikle tüm dünyada rakipsizsiniz. Türkçe eğer İngilizce gibi tüm dünyada çok bilinen bir dil olsaydı, otopark.comʼun test videoları tüm dünyada en çok izlenen ve otomobil testi konusunda “Gold Standard” olarak kabul edilen testler olurdu. Ne yazık ki Türkçe bilmeyen insanlar bu nimetten mahrum kalıyorlar. Türkçe bilmemek sayenizde önemli bir eksiklik haline geldi. Bence bir süre sonra yabancı ülkelerdeki insanlar googleʼda “otopark.com english subtitles” gibi aramalar yapmaya başlayabilir.

    Ellerinize sağlık. Sizi ayakta alkışlıyorum.

    Sevgiler.

  37. Valla benim 1020 kglik 1.4tdci fiestamda normal kullanımda 6lt yakıyor,çarşı dur kalk trafiğindede 7 lere çıkıyor.1300 küsür kiloluk bir aracın 6lt yakması başarılı bile sayılabilir bence, o ağırlığının birde getirisi varki yüksek süratlerde(130-140 ve üstü) 1000-1100 kg arası rakiplerine göre daha çok güven verir,oturaklı hissettirir. Süspansiyonların konforsuzluğunu tahmin edebiliyorum,videodada bariz belli zaten:) Direksiyonun titremeside çukura girip jantın eğilmesinden balansın bozulmasından. 3.5 yıldızı hak ediyor bence…

    1. harfiyen katılıyorum bende de 1.4 tdci mk6 var yakıt olarak aynı yeni fiesta ve poloya baktığımız zaman bu araba hem boyut iç mekan ferahlığı bagaj arka yaşam açısından 4 yıldızı hakediyor

  38. 0-100 ü söylenildiği gibi 11 sn isede kesinlikle hantal denilemez…1.4 tdci fiestanın 14,9sn

  39. 110km/h ile 6.vites 2bin devirde gitmesi ile bile yarım yıldızı hak ediyor 🙂 sınıf üstü bir durum…

  40. Kilosu bizim D1 2004 dobloyla aynı ama sırf görüntüsü ve dizel 6 ileri olması bile tercih sebebi olabilir 😀

  41. Gayet güzel bir test olmuş. Hızlanma ve panik frende aracın tepkilerine değinmeniz bundan sonraki tüm videolarınızda güzel bir artı olabilir.
    Ön ve arka far gruplarının açılmasını ve çalışmasını 10 saniyelik bir bölümde göstermenizde artı olabilir.

  42. “Bu sınıfta arka koltukları en geniş olan vw polo” cümlesinden sonra kapattım videoyu. Siz bu kadar objektif verilerde bile hata yapıyorsanız performans değerlendirmelerinize nasıl inanacağız.

    1. Keşke kapatmakta bu kadar acele etmeseydiniz. Hyundai i20’nin Polo’dan daha da geniş olduğunu söylediğini duyardınız.

      1. B sınıfında arka koltuk genişliğini net cm olarak sıralarsak polodan daha iyi corsa, c3, sandero, punto, rio gibi araçlar var. Polo nerdeyse sınıf ortalamalarında.

        1. Size cevap yazmayı düşünüyordum ama, bu yorumun aynısını yazdığınız ekşi sözlük’te gayet güzel bir cevap verilmiş. Bana diyecek bir şey kalmamış. Yazana tebrikler.

  43. Son derece ayrıntılı ve doyurucu bir inceleme olmuş, teşekkürler ve tebrikler. Yalnız, yol tutuşu o kadar övdükten sonra 3.5 puan bana biraz çelişkili geldi.

  44. koreliler de tasarımda illa birinden ilham alacaklar, psa’dan çok rüzgar almışlar bu sefer 🙂

  45. Videoda bu kadar övülüp, puanların düşük olması ilginç. O kadar çok “sınıfında ilk” lafı duydum ama puanlara yansımamış.
    Bence dizelin performansı gayet iyi. Eski kasaya ben de hantal diyodum ama bu kasada tatmin edici düzeyde.

  46. Mehmet and abi..
    Yorumlarını , diksiyonunu , sözleri yutmayışını seviyorum.. anlatım çok güzel… sinan abisiz olmuyor

  47. benim bu testten anladığım i20 kısaca segmentinin i30 u olmuş.. zevkli kaliteli ama ağırlığı dolayısıyla güçsüz ve çok yakıyor.. bu arada konfora 1,5 yıldız vermenizin sebebi kolçağın çok arkada kalması mı?? bu aracın konforuna 1,5 çok az değil mi?

  48. And abi test iyi güzel ama bir kişi daha olsun en azından çok yalnız geldi bana test (sinan abi işlerden dolayı gelemiyor biliyorum) ama yinede en az bir kişi daha olmalı ki azda olsa muhabbet olsun

  49. Bi level atlama hissi yaşattı bana bu video. Arkada seyahat olayı, sondaki kullanıcı sorularına yanıt olayı güzeldi.
    Umarım zamanla kemik bir kadro kurup daha hızlı işleyen bir düzen ortaya çıkartırsın. Bir dahaki testi sabırsızlıkla bekliyorum.

  50. Abi kralsınız Yaa…. Şu üniversiteye hazırlık döneminde strese girdikçe videolarınızı izliyorum . İyi ki warsınız. Hepinize sevgiler

    Sinan abiyi özledik. Ne zaman gelcek?

  51. And, videoda kapı kilitleme butonunun yarattığı ses yankısından bahsettin. onun sesinin fazla olması mı kalite belirtisi nedir tam olarak ? sırf bu araç için değil genel olarak bu konu hakkında bilgi verirsen sevinirim.

  52. Bir araç, (diğer videolar da dahil) bundan daha güzel anlatılamazdı…

    Emeğinize sağlık, teşekkürler..

  53. yakıt tüketimi bana inandırıcı gelmedi ş.içi 3,4 ç.dışı 4,9 gösteriyor sitesinde hadi 1 litre fazla yaksın bu tüketimlerden ama bu sitede ortalama 6 litre dior bana çok komik geldi kendi gözümle görmesem inanmam bu değerleri !!!

  54. and abi i20 nin 1.2 motorlu ve cam tavansız hali nasıl olur ağılık normal bi değere gelince tüketim ve süspansiyon konforu daha iyi olur diye düşünüyorum

  55. Eski bir Fiesta 1.4 tdci yeni bir i20 crdi kullanıcısı olarak konuşuyorum, aracım yeni kasa değil fakat bu aracı da test etme olanağı buldum, açıkçası bu sınıftaki en ferah araç bu. Tasarımı da gerçekten çok hoş, ön ve arka diz ve baş mesafeleri B sınıfı için mükemmel, süspansiyonlar gayet iyi bence bir iyisi Polo…yakıt konusunda da bir önceki kasada şehir içi uzun vade ortalamam 5,5 lt, çok zorlamıyorum fakat tasarruf edeceğim diye de kasmıyorum Fiesta da bu değer 5 lt civarındaydı ama o Fiesta’daki korkulu rüya frenler, o virajlardaki arkayı salmalar ve 68 hp gibi komik güç ki 3400 dd araç tamamen tükeniyordu (yanlış anlamayın araç computestten %97 ile falan çıkıyordu gayet bakımlı bir otomobildi ) i20 ile tamamen geride kaldı özellikle 2 ve 3. viteste 1.6 dizellerin bir çoğundan daha iyi ivmeleniyor frenler ve yol tutuş bakımından ayrıca güvenlik hissiyatı olarak Fiesta bunun yanına bile konulamaz varsın 0,5-1 lt fazla yaksın helali hoş olsun, kıyaslanacaksa Polo ve Fabia ile kıyaslayın ki iç hacim olarak onlardan daha iyi malzeme kalitesi bakımından bir tık daha kötü ama fiyat olarak cazip. Belki de en önemlisi araç yürüyen aksam, motor ve elektrik aksamından hiç üzmüyor sanayi yolları size gözükmüyor, ben çok memnun kalarak biniyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu