Haberler

Nice yıllara Hollywood yıldızı




Mercedes-Benz, en etkileyici otomobillerinden biri olan 190 SL’in 60. doğumgününü kutluyor.

1950’li yıllarda Hollywood’da çekilen High Society filminin başrol oyuncuları Grace Kelly, Frank Sinatra, Bing Cosby ve Louis Armstrong gibi ünlü kişilerdi. Ama… Filmde öyle bir karakter vardı ki, o da en az diğer oyuncular kadar ilgiyi üzerine toplamayı başarabiliyordu.

İlk olarak 1954 yılının Şubat ayında International Sports Show için New York’a teşrif eden Alman şaheseri, Mart 1955’te Cenevre’deki 25. International Motor Show’da üretime hazır olarak halkın karşısına çıktı. Aynı yılın Mayıs ayında ise, son kontrolleri tamamlanan 190 SL üyeleri banttan inmeyi bekler hale geldiler.

Yeni geliştirilen üstten egzantrikli 1.9 litre hacmindeki 4 silindirle çalışan motor, bu ustalık eserinin benzin tüketerek 105 Hp (77 kW) güce ulaşmasını sağlıyordu.

Mercedes-Benz’in 190 SL için o zamanlar kullandığı ifade şu şekildeydi : “ Sportifliğiye nam salan ve üstü açılabilen iki koltuklu bu otomobil, Gran Turismo fikrini tazeleyerek konforlu bir yolculuk için yeni standartlar oluşturacak.”

Anahtarları teslim edilen 25,881 adet nam-ı diğer Pagoda’nın neredeyse yüzde 80’i Almanya dışına gönderildi. Toplam 190 SL miktarının yüzde 40’ını sipariş eden Amerika ise Alman devinin müşterileri arasında başı çekmekteydi.

Kaynak = Mercedes-Benz

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hayattaki en büyük hedeflerimden biri bu arabaya sahip olmak. Bu arada Pagoda bir sonra SL’in adıdır, 190SL’in değil…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu