Haberler

Gelecek bambaşka olacak




BMW tasarım grubunun şefi Adrian van Hooydonk, araçlarında gelecekte dokunmatik ekranlar kullanacaklarını şu sözleri ile açıkladı:

“Bir aracı nasıl kullanacağımızla ilgili büyük değişimler olacak, özellikle sesli kontrol ve head-up ekranlarının bu değişimlere büyük katkısı bulunacak. Tabi ki kanepede oturup elimizde iPad’le zaman geçirmek, bir otomobili kullanmaktan çok daha kolay. O yüzden gelecekte döner kontrol sistemli iDrive teknolojisini dokunmatik ekranlı sistemlerle birleştireceğiz.”

Hooydonk, Tesla’nın yaptığı gibi tek parçadan oluşan kocaman tek bir ekranın konsolda olması fikrine sıcak bakmıyor.

“Biz tasarımcılar olarak büyük dokunmatik bir yüzeyin konsolda olması fikrinden hoşlanmıyoruz. Buna rağmen esnek ekranlar ve konsolda kıvrımlı yüzeyler yaratabilmek, işte bunun için çalışıyoruz. Ekran ile konsol arasında kusursuz bir entegrasyon hayal ediyoruz.” diyen Hooydonk BMW’nin geleceği hakkında fikir vermiş oldu.

Bu değişimleri ilk olarak, geleceğin otomobilleri olarak adlandırdıkları “i” serisi otomobillerde görmeye başlayacağımızı tahmin ediyoruz.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu