Haberler

Biri Çinlilere dur desin!




Adını sanını duymadığımız onlarca Çinli otomobil üreticisi neredeyse her gün yeni bir model çıkarıyor ve bunlar genellikle büyük otomobil şirketlerinin kopyaları, sahteleri olma durumunda. Volkswagen Golf’ten Ferrari 458 Speciale modeline kadar piyasadaki birçok araba kopyalandı. Bu eser hırsızlığı ne zaman duracak, Çinli üreticiler aslında sahip olduklar geniş ve derin kültürü kullanarak özgün bir otomobil üretmeye ne zaman başlayacak merak konusu.

Bu yeni furyaya ise bir başka Çinli Qingzhou Da Jinma Motorcycle Corporation adındaki bir otomobil üreticisi katıldı. Shandong Elektrikli Otomobiller Fuarı’nda tanıtılan bu çakma BMW i3 modelinin adı ise JMW2200 olarak geçiyor. 3 kW’lık bir elektrikli motordan güç alan Jinma, i3’e kötü bir makyaj yapılmış şekilde karşımıza çıkıyor.

‘Düşük hızlı elektrikli otomobil’ ön kısımda ızgara, farlar, tamponlar ve tavan dizaynı ile orijinal modeli güzel bir şekilde araklamış. Arka kısımda da farlar ve tamponlar da yine orijinaldeki esintileri rahatlıkla görebildiğimiz Jinma JMW2200 bu kalitesiz kopyalanması ile gerçekten berbat bir tasarıma sahip.

i3’ün geleceğin moderni, fütüristik ve kaliteli iç tasarımını kopyalaması Jinma için zor olmuş olsa gerek. Uzaktan yakından alakası bulunmayan iç tasarımı 80’lerden kalma orta sınıf bir otomobili hatırlatıyor.

Boyutlara gelirsek; 3000 mm uzunluğa, 1400 mm genişliğe ve 19300 mm de uzunluğa sahip JMW2200’ün oturma sistemi 4 kişilik olsa da arka kısma ancak çocuklar oturabilir gibi görünüyor.

Güç ünitesinde önceden de belirttiğimiz gibi 3 kW’lık bir elektrikli motor görev alıyor. Eski nesil kurşun-asit bataryaya sahip modele gelecekte lityum-iyon pil eklenmesi planlar arasında. ‘Düşük hızlı elektrikli otomobil’ tabirini boşuna kullanmadık zira maksimum hızı 50 km/s olan bu Çinli’nin menzili ise iyimser bir tavırla sadece 120 km olarak belirtiliyor, ancak bu menzilin de gerçekçi gelmediği kesin. Tamamen bitmiş batarya ev elektrik hattıyla 7 saatte tamamiyle dolabiliyor.

Jinma KMW2200’ün fiyatı ise 24,998 Yuan yani 4,020 Dolar. Güncel kurla vergisiz hali ise 10.371 TL civarında.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Adamlar armudun sapı üzümün çöpü demeden çalışıyor, bir şeyler üretiyor. Ekonomileri aldı başını gidiyor. Tamam mevcut araçlara benzetmeye çalışmaları kendilerini komik duruma düşürüyor olabilir. Belki bir pazarlama stratejisidir, belki o araçların yüzbinlerce dolar etmeyeceğini ifade ediyorlar bilemeyiz. Sonuçta üretiyorlar mı üretiyorlar. Biz anca dur diyelim ve seyredelim…

  2. Amaç maliyetleri düşürmek ve adamlar bunu gayet güzel başarıyorlar. Özgün olmak adına yapılacak tasarım çalışmaları milyonlarca dolar tutuyor ve bunu çıkarabilmek için arabanın fiyatını yüksek tutmak zorunda kalıyorlar. Bence örnek alınması gereken bir yol bu Çinlilerin yaptığı.

  3. sırf arge çalışmaları yapmayıp kopyaladıkları için ucuz değil. ayrıca NCAP testlerinde de en kötü 3 firma hep bu çinli firmalar oluyor. malesef malzeme karoser şasi ve tabi ki motor kalitesi de yerlerde.. 10 binliira fiyatı varsa canını da sokakta buldun demektir.

  4. NCAP de değil bunu IIHS small overlap’e sokacaksın. Pastırma gibi boydan boya ayrılacak böyle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu