Haberler

İki yeni kalp yolda




Son birkaç senedir Alfa Romeo galerileri maalesef sadece Mito ve Giulietta’dan oluşan ürün gamı oldukça kısıtlı bir seçenek listesi sunarak Alfistlerin içinde bir burukluk bırakıyordu. Fakat bu durum 4C’nin gelişi ile değişmeye başlamıştı. Bu değişim rüzgârı ise hemen kesilecek gibi durmuyor. 2018’e kadar 8 farklı model serisine sahip olmayı planlayan Alfa Romeo; bu modellerin temellerini atmaya şimdiden başladı. Hem güncel hem de gelecek olan modellere iki yeni motor hazırlayacak olan Alfa Romeo Fiat’ın güncel motorlarını kullanmak istemiyor.

Daha ilgi çekici ve heyecan uyandırıcı motorlar üretmek isteyen Alfa Romeo yüksek güçlü bir dört silindirli motor ve Ferrari temelli bir V6’yı üretmeyi planlarken; Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne Alfa Romeo’nun İtalya’daki Termoli tesisinde iki yeni motorun üretimine başlayacağını doğruladı.

Alfa Romeo’nun geri dönüşünde özellikle önemli bir rol oynayacak olan motorlar hakkında detaylı bilgiler açıklanmasa da her iki motorunda benzinli ve dizel versiyonlarının olacağı belirtildi. Benzinli motorların 2.0 ve 2.9 litre olması beklenirken dizel motorların ise 2.2 ve 3 litre olması bekleniyor.

Çift turbo ile beslenmesi beklenen direkt enjeksiyonlu V6’nın 480 Hp civarında bir güç üretmesi beklenirken bu ünitenin yüksek performanslı Alfa Romeolara ayrılacağı tahmin ediliyor. Diğer bir dedikodu ise Ferrari’nin bu turbolu V6’yi gelecek modellerinde temel alarak kullanacağı yönünde.

Termoli tesisi ise ihtiyaç duyulacak olan yüksek üretim rakamları için güncellenmeye şimdiden başladı. 200.000’den fazla üretim kapasitesine ulaşacak olan tesis Alfa Romeo’nun 2018’deki motor ihtiyacının yarısını karşılayacak. Planlar kulağa çok hoş gelse de Marchionne’nin yaptığı açıklamaya göre iki motorun geliştirilmesi ve Termoli tesisi için harcanacak rakam dudak uçuklatıyor; devasa yatırımın değeri tam 500 milyon Euro.

Üretimine başlanacak olan ilk model ise emekli 159’un yerini alacak ve önümüzdeki haziran ayında gün yüzüne çıkacak.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Mito ve Guiletta sadece görünüşte alfa dna’larına sahiptiler ne motor ne de donanım seviyesi önceki alfa’lar gibi kedine has değil fiat’ın türevlerine benziyordu ve bu durum alfa’nın geri planda olmasına neden oldu. Yeni plan ve stratejileri gösteriyor ki 33,156-159,166 ve GT gibi ulaşılması güç ancak sahip olunduğunda ayrıcalıklı hissettirecek ikonik araçlar meydana getirecekler .

  2. Alfa ruhu geri mi dönüyor acaba ? Şimdi gelip motor büyük, vergisi fazla edebiyatı yapmayın. Adamlar sadece Türkiye için araba üretmiyor.

  3. Maserati Alfieri platformu üzerinden 6 silindirli bir Alfa Romeo yapılacağı söyleniyordu.Sanırım o geliyor.Alfa Romeo 6C.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu