Haberler

Yine bir klasik




Yeni Transporter T6 koduyla hazır.

Resimlere baktığımız zaman genel tasarımından fazla bir şey kaybetmediğini görüyoruz. Yeni ince uzun ızgara, irileştirilmiş ön far grubu, yarım daire şeklinde çamurluklar, büyütülmüş hava girişleri ve yeni arka cam üstü kanatçığı ilk bakışta göze çarpan detaylar.

Esas büyük değişimler aracın içerisinde gerçekleşmiş. Daha kaliteli materyal tasarımı, 6.33 inçlik bilgi-eğlence sistemi ve yeni konsol araç içi yenilikleri. Ayrıca yeni nesil yakınlık sensörü sayesinde şöförün ya da yanındaki yolcunun elinin dokunmatik ekrana yakınlaştığını anlayarak otomatik olarak ekranı etkinleştiren sistem ve yine aynı sensörle yukarıdan aşağıya el hareketlerini tanıyarak şarkı değiştirme özelliği bulunan sistem Transporter’ın yeni oyuncakları.

2 litrelik TDI motoru da dayanıklılık ve uzun ömür kıstasları göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Bu motor 84, 102, 150 ve 204 beygir güç üreten 4 farklı versiyona sahip olacak. Ayrıca 4 silindirli 2 litrelik 150 ve 204 beygir güç üreten 2 tane benzinli motor versiyonu da seçenekler arasında olacak.

Yeni Transporter’da adaptif hız sabitleyici, ayarlanabilir süspansiyonlar ve acil durumlarda fren yapan şehir içi acil fren sistemi seçenekler arasında sunulacak. Ayrıca otomatik yanan ve uzun kısa far ayarını otomatik olarak yapan ışık asistanı da seçenekler arasında bulunacak.

6. jenerasyonunu kutlayan Yeni Transporter çift renkli boyalı ve 18 inç jantlara sahip retro görünümlü özel bir versiyon daha üretecek. Sınırlı sayıda üretilecek bu modelde çift tona sahip özel Alcantara koltuklar, deri kaplı direksiyon ve Climatronic klima kontrol sistemi standart olarak sunulacak.

Volkwagen önümüzdeki bir kaç gün içerisinde ön siparişleri almaya başlayacak. Arasın başlangıç fiyatı ise Avrupa’da €23.035 olarak belirlenmiş.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sanki kasayı t4-t5 geçişinde ki gibi tamamen değiştirmeye korkuyorlar. T5 in 2. makyajlı versiyonu izlenimi verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu