Haberler

Bakandan yerli açıklaması




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM’nin açılışının 95. yıl dönümü resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Fikri Işık, yerli otomobil çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi verdi. Yerli otomobilde son detaylar üzerinde çalıştıklarını söyleyen Işık, “Mayıs ayı sonunda özel sektöre çağrı yapacağız” dedi.

Işık, yapılacak yerli otomobilin özelliklerini de açıkladı. Yerli otomobilin menzili arttırılmış, elektronit yoğunluklu süpriz bir araç olacağını vurgulayan Işık, yerli otomobilin farklı yakıt türlerinde araçları da olacağını belirtti.

(Ntv)

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. En büyük korkum yerli aracın araklama, özgün olmayan yada demode bir kasayla ve kalitesiz malzemelerle piyasaya çıkması. Eğer böyle olursa “yerli araç” algısının yarattığı rüzgarı hızla kaybeder ve rüzgarsız kalan bir yelkenli gibi okyanus diyebileceğimiz şu piyasada çok hızlı kaybeder.

  2. bakanımız ser verip sır vermemiş. ahahaha, bu nasıl açıklama yav. hiçbir şey açıklamadan açıklama yapmış.

    1. bakanımızın açıklamasından anlaşıldığı üzere araç yapma fikri dün geceki bir yemekte oluşmuş.

      – araç mı yapsak?
      – yapalım bakanım.
      – benzinli olur dizel olur.
      – olur bakanım.
      – menzili yüksek olsun ama.
      – olsun bakanım.
      – içine tablet falan da koyarız.
      – koyarız bakanım.
      – iyi, ben bunları yarın söyliyim o zaman gazetelere falan?
      – söyleyin bakanım.

      1. Masada hiç yancı yokmuş anlaşılan, yoksa bakanım arkadan itişli olursa dadından yenmez diyaloğu da yaşanırdı:)

  3. Seçimin yaklaşmasının bu yüksek menzillerle alakası var mı acaba? Yıllardır çeşit çeşit açıklama, çeşit çeşit araba. Gene bir şey olacağı yok

  4. kdv ve ötv alınmasın yerli araçtan.. kalitesi i20 reno cilio tadında olsun..yok satar..

    1. Valla i20 ve Renault Clio kalitesinde olurda, fiyatı da aynı olursa bile, Yerli malı Tercih edilmesi yönünde Düşüncem. Dacia tarzında, az daha kaliteli olursa fiyat 20-25 Bin TL seviyesinde, ilk tercih hakkını Ticari Taksi ve Alım gücü düşük vatandaşlarımız beğenmesi, tavsiye üzerine, ekmek, peynir gibi satılacağı fikrindeyim.

  5. Son detaylar kalmış haa. Ülkemde 3-4 yıldır tasarlanıp test ediliyor olmalı. En ufak bir şey görmedik. Vay be FBI, CIA böyle gizli çalışamıyor. Bijon tasarlayıp üretse, daha fikir aşamasında çıkıp biz yaptık diye bas bas bağıracak yöneticilerim var oysa ki. Onlar bile gık çıkarmamış (!) Otomobil bahane, seçim oyunları bunlar…

  6. Benim anlamadığım önceden dört model var, biri tamamlandı falan diye açıklama yapmışlardı. Devlet modelleri kendi tasarlayıp özele mi ürettirecek? Linea’ya elektrik motoru takıp salmayın sokaklara…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu