Haberler

Artık ESKİsine BİNmem diyenlere




Motoring’in haberine göre Honda S2000’nin varisi geliyor.

Acura NSX’in yoğun beğeni kazanmasından sonra, Honda S2000 için kolları sıvamaya karar verdi. 4 silindirli turbolu motora 2 adet elektrikli motorun eşlik etmesi planlanıyor. Benzinli motoru arka tekerleklere gücü aktarırken, elektrikli motorlar ön tekerleklere gücü aktaracak ve bu şekilde 4 tekerden çekiş sağlanmış olacak. Ayrıca elektrikli motorlar sayesinde çevreyi hiç kirletmeden seyahat yapılabilecek.

S2000 haberine ek olarak Honda’nın basın sözcüsünün açıklamalarına göre Civic Type-R’da kullanılan 4 silindirli 2 litrelik motor yerine, yeni 4 silindirli 1.5 litrelik motor kullanılacak. Bu motordan 300 beygir güç elde edilmesi bekleniyor  ve gücünü 7 kademeli çift debriyajlı vites kutusunu kullanarak aktarması bekleniyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

15 Yorum

    1. 1.5 300 beygir. +100 de elektrikten gelse 400 beygir. Yeni terör makineleri geliyor 🙂

        1. Sadece benzinli motoru 300 beygir. Ancak ben elektrik motorundan pek güç beklemiyorum. Muhtemelen sadece torku dengelemek için kullanacaklar.

    1. i8’in örnek alındığı falan yok, Honda zaten yıllardır elektrikli spor araba conceptleri üretiyordu, CR-Z ile başladı yavaştan, NSX ile tavan yaptı. Örnek alan birisi varsa o da Toyota ile hibrit motor ortaklığı yapan BMW’dir.

  1. iyi hoş modaya ayak uydursunda bence o mekanik his atmosferiğin zevki olmayacak, bi atmosferik birde turbolu elektrikli motor seçeneği sunsunlar en azından honda bu zevki devam ettirsin..

  2. bence hiç kafa yormasınlar, aynısını tekrar üretsinler kapış kapış gider. sıfırına para dökecek bir sürü adam tanıyorum 🙂

  3. yeni bir rcz faciasi geliyor demekki. spor arabalarina elektrik motoru ilistirme takintısı nedir bu hondanin anlamadm..

  4. Yeni otomobilleri bir tek ben mi sevmiyorum?
    Hiç biri samimi değil arkadaş,7 ileri çift kavrama,yok turbolu yok elektrik üniteli,4 çeker falan filan.Her yeri beygir olsa ne olur be?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu