Haberler

Giderek güçleniyor




Lüks ve sportifliği bir arada sunmayı başaran ender otomobillerin başında gelen Jaguar, F-Type’ın en güçlü versiyonu olan F-Type SVR’nin üzerindeki örtüyü kaldırıyor. Jaguar Range Rover Özel Otomobiller Bölümünün başında bulunan John Edwards, geçtiğimiz günlerde F-Type SVR planlarından bahsederken gelen bilgiler, modelin 600 BG’den daha güçlü olacağı yönünde.

Markanın hali hazırda kullandığı 5.0 litrelik süperşarjlı V8 motorun güçlendirilmiş bir versiyonunun kullanılacağı tahmin edilen F-Type SVR’nin 0’dan 100 km/s’lik hıza 3.8 sn’den daha kısa bir sürede çıkacağı belirtiliyor. Güncel F-Type R modelinde 550 BG güç ve 680 Nm tork değeriyle ön plana çıkan 5.0 litrelik bu motor, geçtiğimiz aylarda F-Type Project 7 için elden geçirilmiş ve gücü 575 BG’e çıkarılırken maksimum tork değerinde ise herhangi bir değişiklik olmamıştı.

F-Type SVR’nin coupe veya convertible karoserden hangisine sahip olacağı açıklanmazken modelin her iki karoser tipiyle de karşımıza çıkabileceği belirtiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. F-type serisinin kapı kolları aerodinamik hassasiyetten ötürü mü yoksa tamamen estetik amaçlı mı tasarımı bu şekilde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu