Haberler

Yerli Mayıs’ta yollarda




Elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modelleri bulunacak, fiyatı da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacak.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin geliştirdiği ve 1-2 aya kadar piyasaya çıkacak elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modellerinin bulunacağını, fiyatının da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacağını söyledi. Tuncer, otomobilin ilk 500 adet üretimi ve satışı için çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade etti. İlk elektrikli otomobili kendisinin kullanacağını belirten Tuncer, “Bugün satılan elektrikli arabalardan çok daha ucuz olacak. Arabanın tamamına yakını Türk ürünüdür. Her bir parçasını teknokentimizde geliştirdiler. Son derece dengeli bir araba. Ben de kullandım. ‘Bir yarış arabası dengesinde’ diyebiliriz. Ciddi sürat yapıyor” dedi.

Üniversitenin ürettiği yerli elektrikli otomobilin motor parçalarının Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde geliştirildiği öğrenildi. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, şunları söyledi:

“Yerli araba üretmek o kadar kolay değil. Yerli bir arabayı yapmak Hacettepe Üniversitesi’ne düşen bir şey de değil. Açıklamalardan sonra motor parçası üreten firmaların hepsini aramadım ama Hacettepe Üniversitesi’ne motor parçası üreten bir firma yok. Yerli araba büyük firmaların yapabileceği bir şey. Devlet bize ‘Yerli motor parçası üretin’ derse o zaman kümelenme modeli ile üretmeye çalışırız.”

Kanak: Habertürk

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Haberi neresinden tutsak elimizde kaliyor. Hocamiz yurutulen bir projenin danisman hocasindan gaz alip onun agzindaki cumleleri soyledi sanirim; yani temennileri 🙂 diger taraftan ivedik organize sanayi bolgesi yonetim kurulu baskanida kendini sifati kadar uzun saniyor sanirim ki kendilerinin haberi ve yetkisi olmadan bisey yapilamayacagini saniyor 🙂 ne yazikki bizde haberturk gibi bir haber firmasinin(?!) yazilarini ciddiye aliyoruz…

  2. tabi tabi hatta 7 haziranda secim sonuclarina gore baskanlik sistemi gelirse hemen ertesi gun yollara cikacak yerli arac. ancak parlamenter sistem devam ederse ne yazikki yerli oto bir hayal cunku parlamenter sistem yerli oto icin uygun degil. o yuzden verin 400’u bu isi guzel bi sekilde halledelim.

  3. Madem ki böyle bir otomobil üretilecek , mayısta yollarda diyorsunuz , arkadaş bu arabanın yol testi hiç mi yapılmadı , yapıldıysa bir insan evladı Ankara’da nasıl görüntüleyemedi ? Hiç mi prototiple ilgili bir fotoğraf , bir çizim yayınlanmaz ? Bir tane teknik veri yok , adam kullanmış arabayı spor araba gibi yol tutuyor diyor , hayatında hiç spor araba kullanmış mı ? Bayılıyoruz böyle bomba haberlere , bir ara Eskişehir’de bir firma vardı onlar da elektrikli otomobil üretiyorlardı , sonra yokoldu haberler . İmza vardı hatırlayan var mı acaba , jet fadıl yapacaktı güya , memlekette çıkan haberlerle doğru orantılı şekilde yerli otomobil üretilseydi şimdiye çoktan yollarda yabancı otomobil görmememiz gerekirdi . Bir de unutmadan , bu elektrikli arabayı ben alsam , nerede şarj edeceğim ? Şarj istasyonunuz var mı ? Yok . Altyapınız var mı ? Yok . Yarın ben de bir basın toplantısı yapıp çok yakında yerli otomobilimi piyasaya sürüyorum diyebilirim , açıklama yapmak çok kolay . Umuyorum yanılırım dediklerimde ve şu her segmentte üretimi yapılan otomobili görürüz .

  4. isim bir yerden tanıdık geliyor…
    hah buldum, bakan kızını hacettepe tıp fakültesine kılıfına uydurarak yerleştiren rektör değil mi bu arkadaş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu