Haberler

Dubai’nin Türkiye şubesi




İzmirli işadamları Murat ve Selim Özgörkey kardeşler tarafından toplanan 130 klasik otomobil ile 40 motosiklet,”Key Museum” adıyla sergilenmeye başlandı.

Torbalı ilçesinde E.Özgörkey Grubu’na ait tesisler içinde 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip müzede, 1800’lerin sonundan 2011 yılına dek uzanan 130 otomobil ve 40 motosiklet ile 2 bin 550 model otomobil ve 2. Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen 300 kaput amblemi, 1950’li yıllara ait benzin istasyonu ve aksesuarları bulunuyor.

1966 yılında çekilen “Batman” filmindeki “Batmobile” ve “Batcycle”, koleksiyonda dikkati çeken parçalar arasında yer alıyor.

E.Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey, törendeki konuşmasında, otomobillerin kardeşi Selim ve kendisi için tutku olduğunu belirterek, şunları söyledi:”Birkaç otomobil toplayalım diye başlayan yolculuğumuz, Türkiye’nin alanında en büyük müzesini ortaya çıkardı. Müzemizin dünyadaki klasik otomobil tutkunlarının ziyaret rotası içinde olmasını, İzmir ve Torbalı’nın tanıtımında önemli bir rol oynamasını arzu ediyoruz.”

Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Rahmi Koç’un da aralarında bulunduğu çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Pazartesi ve salı hariç 10.00-17.00 saatlerinde gezilebilecek müzenin bilet bedeli, tam 20, indirimli 10 lira olarak belirlendi.

Kaynak: habertürk

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Fotoğraflarda çıkmamış ama Tr sınırları içerisinde bildiğim kadarıyla tek olan, Mercedes Benz 300 SL bu koleksiyondadır. Bu otomobil zamanında 1 milyon dolarlık el değişimi ile Türkiye’nin en pahalı klasik otomobili ünvanını taşımaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu