Haberler

“Yüklü” yakalandı




C205 kodlu Mercedes-Benz C Coupe kendini Stuttgart’da kamuflajıyla ele verdi.

Mercedes-Benz tasarım departmanının önde gelen isimlerinden olan Gorden Wagener yeni C Coupe’nin S Coupe’den dahi güzel olacağının sözünü verdi. Kameralara yoğun Stuttgart trafiğinde tamamen kamuflajlı ve port bagajlı olarak takılan C Coupe’nin Eylül ayında  Frankfurt Otomobil Fuar’ında görücüye çıkması bekleniyor.

Yeni C Coupe sedan ve station wagon olan kardeşleri gibi MRA platformunu kullanacak. Ancak Wagener ailenin en yakışıklısı olacağını ısrarla vurguluyor. Modelde çift turbolu 3 litrelik V6 ünite kullanılacak. Bu ünite 367 HP güç ve 517 Nm tork üreten AMG Sport versiyonu ile desteklenecek.

Tabiki en tahrik edici versiyon olan Mercedes-AMG C63 Coupe’de yine çift turbolu 4 litrelik V8 motor kullanılacak. Bu motor iki farklı tipte müşterilere sunulacak, normal versiyonu 476 HP güç ve 650 Nm tork üretirken, S versiyon olan motor 510 HP güç ve 700 Nm tork üretecek. Ne yazık ki AMG ortaklığıyla üretilecek bu araçlar için 2016’nın ortalarına kadar beklememiz gerekecek.

Normal C Coupe’nin detaylı fotoğraflarını muhtemelen Ağustos gibi Frankfurt Otomobil Fuar’ından önce görmeye başlayacağız.

https://www.youtube.com/watch?v=qJ98IsWp2YA

 

Berkan Varmış

Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu