Haberler

Avitaş’tan yerli SuperCar Lites




2015 yılı Avitaş Motorsport için yeni açılımlarla devam ediyor. Tasarımı ve üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen SuperCar Lites Avustralya’ya ihraç edilen ilk Türk Otomobili olma ünvanını da kazandı.

Eylül ayında başlayacak olan Avustralya Extreme Rallikros Şampiyonası Türkiye’de üretilen SuperCar Lites ile yeni bir heyecanı izleyenlere sunma kararı aldı. Bu süreçte ilk otomobil geçtiğimiz ay Avustralya’ya gönderildi ve 1 Mayıs’ta Sidney’de organize edilen test günüyle pilotlar farklı zeminlerde SuperCar Lites yarış otomobilini tecrübe etme imkanı buldu.

Organizatör David Ridden, sadece Avustralya’dan değil Yeni Zelanda, Tazmanya ve hatta Asya’dan talep aldıklarını, Extreme Rallikros Şampiyonası’nın şimdiden uluslararası bir kimliğe büründüğünü belirtti.

Sidney’de düzenlenen test gününde iki efsane isim de yer aldı. Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ünlü isimlerinden Alister McRae, SuperCar Lites direksiyonunda katılımcılarla birlikte limitleri zorladı. “Otomobilin performansı oldukça etkileyici. Benim için en belirgin özelliği ağırlık dağılımı ve komutlarınıza verdiği tepkilerin hızlı olması. Şampiyona oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Rallikros’un dünyadaki yükselişini hepimiz takip ediyoruz. SuperCar Lites ile bu şampiyona da önümüzdeki yıl çok ses getirecek.”

Avustralya’nın ünlü WRC pilotu Chris Atkinson da test gününde direksiyon başına geçenler arasındaydı. Subaru ve Hyundai ile WRC’de 41 etap birinciliğini cebinde bulunduran Atkinson son gelişmelerden oldukça mutlu : “Amerika ve Dünya Rallikros Şampiyonalarını yakından takip ediyorum. Ralli benim için motorsporlarının en üst noktası ancak WRC seviyesinde bu işi sürdürmek her gün daha da zorlaşıyor. Rallikros son iki yılda müthiş bir atak yaptı ve bu hızla gelişmeye devam ederse çok kısa zamanda dünyanın zirvesine oturabilir. Ralli etaplarını piste taşıması seyirciler için büyük şans. Benim de sürüş tekniğime ve zevklerime son derece uygun. SuperCar Lites bir WRC otomobilinin gücüne sahip, turbo olmadığı için torku aynı olmasa da son derece keyifli ve spektaküler bir sürüşe imkan veriyor. Eylül’de başlayacak şampiyona için hem Hyundai hem de diğer sponsorlarımla görüşmeler devam ediyor ve bu işin başından itibaren parçası olmak benim için önemli.”

Aynı zamanda Hyundai Avustralya fahri elçisi olan Chris Atkinson’un bu heyecanını, Hyundai Halka İlişkiler Müdürü Guido Schenken de paylaşıyor “Resmi olarak Motorsporlarının içinde olmak bizim de önceliğimiz ve şu aşamada Şampiyonaya dahil olabilmek için formüller üzerinde çalışıyoruz. Hem bizim hem de Chris’in ilgi alanları hepimizi heyecanlandırıyor.”

Bu uluslararası üne sahip isimlerin yanında ünlü dublör ve şov pilotu Matt Mingay, Avustralya Ralli Şampiyonları Brendan Reeves ve Jack Monkhouse da Sidney’deki test gününe katılanlar arasındaydı.

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası, Amerika Global Rallikros Şampiyonası ve İskandinav Rallikros Şampiyonası RallyX’ten sonra Avustralya’da organize edilecek olan Extreme Rallikros Şampiyonası, Avitaş Motorsport’un ürettiği SuperCar Lites yarış otomobilleriyle girdiği dördüncü büyük ve uluslararası şampiyona olacak. Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç gelişmelerle ilgili olarak “SuperCar Lites otomobillerinin tüm dünyadan gördüğü ilgi hem ekibimiz hem de ülkemiz adına büyük gurur. Bir kez daha ülkemizde var olan bilgi birikimi ve potansiyelin doğru planlama ve doğru hedeflerle nasıl ses getireceğini ispatlamış olduk. Farklı ülkeler ve kıtalardan gelen talepleri değerlendirdiğimiz bir süreç içindeyiz, uzun dönem planlarımızı bu talepler doğrultusunda güncelliyor ve bu projenin sürdürülebilirliği için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Geldiğimiz nokta da, bu emeklerimizin karşılık bulduğunu gösteriyor.” diyor ve ekliyor “Avustralya tamamen yeni bir seri ile tanışacak ve bunda “Türk Malı” bir otomobilin kullanılacak olması hepimiz için yeni bir motivasyon ve heyecan”

Önümüzdeki günlerde Melbourne ve Gold Coast’ta devam edecek test günlerinin ardından Şampiyona Eylül ayı içinde start alacak ve toplam 7 yarış sonunda ilk Şampiyonunu Sidney’de ilan edecek. Tüm seri, TV’den yapılacak canlı yayınlar haricinde livestream ile internet üstünden tüm dünyaya canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Tosfed

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu